КИКС ШАМПИОНА НА СТАРТУ КЕЛТСКЕ ЛИГЕ

ИЗНЕНАДИЛИ ШАМПИОНА: Кристофер Бартон с четири казне донео победу Бенетону против Оспрејса.
ИЗНЕНАДИЛИ ШАМПИОНА: Кристофер Бартон с четири казне донео победу Бенетону против Оспрејса.

Шампион Келтске лиге, од претпрошле сезоне проширене с две италијанске фрнашизе и преименоване у Рабо Директ Про 12, неуспешно је започео одбрану титуле. На гостовању у Тревизу Оспрејси су претрпели пораз од Бенетона 12:6 (12:3). У преостале две утакмице првог дана првог викенда, Њупорт Гвент Драгонси су лако изашли на крај с дебитантима Зебрама, савладавши их 37:6 (34:6) док је Алстер био бољи у Белфасту од Глазгов Вориорса 18:10 (8:3).

Киксу првака на старту шампионске трке у многоме је допринео црвени картон Иана Еванса. Играч друге линије мелеа је добио жути картон у деветом минуту сусрета због намерног играња на земљи и у 30. због високог обарања чиме је аутоматски зарадио црвени чиме су Велшани до краја сусрета били с човеком мање. Бројчана предност Италијана топила се у две ситуације јер су Ињацио Фернандез Рујет и Новозеланђанин Дин Бад који је с клупе дебитовао за Бенетон, у 45. односно у 62. минуту исто морали на клупу за кажњене.

УВИО ОСПРЕЈСЕ У ЦРНО: Иан Еванс (с лоптом).
УВИО ОСПРЕЈСЕ У ЦРНО: Иан Еванс (с лоптом).

Све поене за момке базиране на Апенинском полуоствру потигао је Кристофер Бартон. Натурализовани Аустралијанац на позицији отварача у репрезентацији Италије, на овом мечу за Бенетон на месту аријера, био је прецизан из казни четири пута док је десетка Оспрејса Дан Бигар имао дупло лошији учинак.

ПАРОВИ ПРВОГ КОЛА ПРО 12

Вечерас:

ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС – ЗЕБРЕ 37:6 (34:6)

АЛСТЕР – ГЛАЗГОВ ВОРИОРС 18:10 (8:3)

БЕНЕТОН ТРЕВИЗО – ОСПРЕЈС 12:6 (12:3)

Сутра:

КОНАЧТ – КАРДИФ БЛУЗ

СКАРЛЕТС – ЛЕИНСТЕР

ЕДИНБУРГ – МАНСТЕР

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.