КЛЕРМОН, МАНСТЕР, КВИНСИ И ТУЛОН ПРОШЛИ МЕЂУ ЧЕТИРИ НАЈБОЉА КЛУБА ЕВРОПЕ

СТРЕЛАЦ ЈЕДОН ОД ПЕТ ЕСЕЈА КЛЕРМОНА: Ситивени Сививату полаже против Монпељеа
СТРЕЛАЦ ЈЕДОН ОД ПЕТ ЕСЕЈА КЛЕРМОНА: Ситивени Сививату полаже против Монпељеа

За разлику од Челниџ купа где је свега један домаћин четвртфинала остварио победу у утакмицама нокаут фазе Европског рагби купа десила се потпуно супоротна ствар. Једина гостујућа екипа која је прошла у полуфиналну борбу за трон Старог континента је Манстер после тријумфа 18:12 (6:9) над Харлеквинсима док је Клермон савладао Монпеље 36:14 (15:9), Сараценси Алстер 27:16 (16:6), односно Тулон Лестер Тајгерсе 21:15 (6:9).

Интересанто је да је само у дуелу француских екипа у Клермон Ферану на стадиону који носи име по оснивачу клуба и фабрике за производњу пнеуматика Марселу Мишелину било прилично есеја, тачније шест.

СТРЕЛАЦ ЈЕДНОГ ОД ДВА ЕСЕЈА САРАЦЕНСА: Крис Ештон полаже против Алстера
СТРЕЛАЦ ЈЕДНОГ ОД ДВА ЕСЕЈА САРАЦЕНСА: Крис Ештон полаже против Алстера

Пет су постигли домаћи рагбисти док је један био дело гостију из Монпељеа док их је у преостала три меча виђено свега три и то у Лондону на Твикенхему у окршају Сараценса и Алстера где су момци из престонице укњижили два а прошлогодишњи финалиста Европског рагби купа један.

У преостала два меча четвртфинала простори иза гол линија су остали нетакнути. У још једној утакмици у главном граду Уједињеног краљевства, готово на истом месту са сличним именом спортског здања где је одигран сусрет и дан раније, тачније на Твикенхем Ступу, шампион Енглеске је пао као последица шест казнених удараца отварача Манстера Ронана О` Гаре док је бивши Ол блек на позицији креатора игре Харлеквинса Ник Еванс погодио две мање.

СЛАВИЛИ У ЛОНДОНУ: Капитен Манстера Пол О` Конол у продору против Квинса
СЛАВИЛИ У ЛОНДОНУ: Капитен Манстера Пол О` Конол у продору против Квинса

Ни на Азурној обали Медитерана у дуелу Тулона и Лестер Тајгерса није било есеја. Галактикоси или рок звезде како још називају играче клуба којег је власник Мурар Буђелар, први пут су се пласирали у полуфинале Европског рагби купа захваљујући Џонију Вилкинсону који је био прецизан из шест казни и једног дроп гола.

Вилков бивши саиграч Тоби Флуд из дана проведених у Њукасл Фалконсима, сада на отварачу у Лестер Тајгерсима погодио пет казни али је добио и жути картон због намерног играња лоптом у напред, односно неуспешног пресецења додавања ривала.

ТОБИ ФЛУД (десно) ЧЕСТИТА ЏОНИЈУ ВИЛКИНСОНУ НА БОЉЕ ОБАВЉЕНОМ ПОСЛУ
ЏОНИ ВИЛКИНСОН (лево) ТЕШИ БИВШЕГ САИГРАЧА ТОБИЈА ФЛУДА

Због истог прекршаја је морао и стуб прве линије мелеа Дан Кол ван игре на десет минута што је био ипак превелик хендикеп у дуелу с квалитетним противником за момке из Лестера.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТФИНАЛА ЕВРОПСКОГ РАГБИ КУПА

Субота, 6. април:

КЛЕРМОН – МОНПЕЉЕ 36:14 (15:9)

САРАЦЕНС – АЛСТЕР 27:16 (16:6)

Недеља, 7. април:

ХАРЛЕКВИНС – МАНСТЕР 12:18 (9:6)

ТУЛОН – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС 21:15 (6:9)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.