КРСТАШИ РАЗБИЛИ РЕДСЕ

ПРЕГАЖЕНИ У КРАЈСТЧРЧУ: Вил Гинија вади лопту из мола Црвендаћа. ФОТО: Јован Бајић
ПРЕГАЖЕНИ У КРАЈСТЧРЧУ: Вил Гинија вади лопту из мола Црвендаћа. ФОТО: Јован Бајић

У мечу, првог дана 13. викенда Супер рагбија, који је уједно био последњи за Тома Тејлора, Вилија Хајнца, Колина Слејда, Данијела Картера и Ричија Мек Коува у Крајстчрчу у дресу Крусејдерса, домаћини су декласирали Квинсленд Редсе на Рагби лига парку у Граду башти 58:17 (15:10).

Као и у претходном мечу који су Крусејдерси одиграли на Рагби лига парку, требало им је свега два минута да постигну први есеј. Примили су лопту после почетног шута, два пута је развикли од једног дела терена до другог, Немани Надоло је класично навукао тројицу ривала на себе, кошаркашким додавањем је проиграо Ендија Елиса коме је преостало само да положи.

Колин Слејд је био сигуран из трансформације.

ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Џејмс О` Конор који се вратио из авантура по Европи, је ублажио вођство ривала из казненог ударца.

Из акције започете на својој половини терена Крсташи су поентирали преко Колина Слејда. Претходно је Данијел Картер направио одлучујући продор, проиграо Слејда који је направио хаос у одбрани Редса и укњижио пет поена. Сопствени есеј Колин Слејд је трансформисао.

После притиска госију који су имали прилику да из казне поново умање вођство противника али су прокоцкали шансу прво играјући аут а касније изгубили лопту у молу, Колин Слејд је био прецизан и из казне.

Редси нису одустали од своје тактике да из казне уместо шутева на гол, играју аут. Из мола насталог после коридора, Доминик Брд је добио жути картон због обарања формације. Упорност гостију из Аустралије је коначно уродила плодом. У последњем минуту првог полувремена, молом после аута приближили су се до гол линије а лопту је пренео Саму Кереви у следећој фази напада. Џејмс О` Корор био сигуран уа додатна два поена.

Ипак, и са играчем мање, Крусејдерси су показали колико умеју да буду опасни и убојити. Додавање Џејмса О` Конора ка Адаму Томсону пресекао је Немани Надоло и одспринтао до есеја на том путу прешао двојицу Црвендаћа који су вечерас били у белој опреми.

Непуних 12. минута касније див од Фиџијанца на позицији левог крила Крусејдерса је поново положио, поново у сам угао есеја, а Колн Слејд је по други пут са аут линије погодио гол.

Есеј меча био је дело Семјуела Вајтлока. Играч друге линије скрама, примио је повратни пас десет метара од центра игралишта, на сопственој половини терена и прошао 60 метара кроз одбрану Црвендаћа каок кроз децу.

Дебакл Редса и опроштај од петорице легенди Крусејдерса, Кантерберија и Новог Зеланда увеличали су Мет Тод, дебитант Џоне Мацилаи Доминик Брд полагањима док је Клон Слејд завршио утакмицу са 23 поена из шест трансформација, две казне и полагања.

Бруку је ублажио Крис Феауаи Саутиа есејем у последњем минуту сусрета који је претворио Џејмс О` Конор.

Са нових пет подова црвено – црни су се вратили у трку за пласман у плеј оф најјачег клупског такмичења јужне хемисфере.

КРУСЕЈДЕРС – РЕДС 58:17 (15:10)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 15.000

Главни судија: Мајк Фрејзер

Помоћници: Ник Брајан, Пол Вилијамс

Судија у ТВ студију: Вини Мунро

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Коди Тејлор, Непо Лаулала, Доминик Брд, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Мет Тод, Керијан Рид, Енди Елис,Колин Слејд, Немани Надоло, Данијел Картер, Рајан Кроти, Нафи Туитаваке, Том Тејлор

Бен Фунел, Алекс Хоџман, Џо Муди, Џими Тупоу, Ричи Мек коув, Мајкл Дурмонд, Керион Фонотиа, Џоне Мацилаи

ЕСЕЈИ: Енди Елис (2`), Колин Слејд (17`), Немани Надоло (41`, 53`), Семјуел Вајтлок (57`), Мет Тод (59`), Џоне Мацилаи (65`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Колин Слејд (3`, 18`, 41, 54`, 58`, 60`, 66`)

КАЗНЕ: Колин Слејд (50`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Доминк Брд (35`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

РЕДС: Џејмс Слипер, Џејмс Хансон, Грег Холмс, Роб Симонс, Џејмс Хорвил, Адам Корцик, Лиам Гил Џерси, Адам Томсон, Вил Гинија, Ник Фрисби, Џејмс О` Конор, Ентони Фаинга` а, Саму Кереви, Крис Феауаи Саутиа, Лачи Трнер

Ендру Риди, Сеф Фаџис, Сем Талакаи, Марко Коетце, Лоло Факаосиле, Скот Гејл, Бен Тапуаи, Крис Куридрани

ЕСЕЈИ: Саму Кереви (40`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џејмс О` Конор (40`+)

КАЗНЕ: Џејмс О` Конор (6`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.