КРСТАШИ УЗЈАХАЛИ КОЊЕ

РАЗБИЛИ БРАМБИСЕ: стуб Крусејдерса Вајат Крокет пред удар у Стивена Мура. ФОТО: Јован Бајић
РАЗБИЛИ БРАМБИСЕ: стуб Крусејдерса Вајат Крокет пред удар у Стивена Мура. ФОТО: Јован Бајић

У првој утакмици другог дана 12. кола Супер рагбија Крусејдерси су одличном игром током читавог сусрета савладали Брамбисе на терену стадиона Рагби лига парк 40:20 (22:6). Примером је водио Ричи Мек Коув али и Колн Слејд који је био стрелац 23 поена из седам казнених удараца и трансформације чиме је остварен је још један тријумф. Са нова четири бода Крсташи су се учврстили на шестом месту табеле и полако али чврсто и одлучно корачају ка плеј офу.

Франшиза која је у досадашњем току сезоне поразила сваку новозеландску екипу која јој се нашла на путу, осетила је оштрицу мача Крсташа. Извојеван је нова победа у битци за повратак на трон најквалитетнијег такмичења јужне хемисфере. Брамбиси су успели да се носе са момцима који представљају Кантербери и Тасман али само до половине првог полувремена када су Колин Слејд и Ник Вајт, обзиром да је Кристиан Леалиифано промашио зицер, размењивали ватру казнама.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Крсташе је пред крај првих 40 минута, тачније у последњем првог дела игре, одлепио Џони Мек Никол есејем прошавши по десној страни терена, а отварач је био сигуран за додатна два поена из трансформације.

Делимичну неизвесност у сусрет је унео Стивен Мур полагањем и Кристиан Леалиифано који се искупио за промашену казну тачно испред статива, претварањем поентирања репрезентативног талонера Аустралије и саиграча из репрезентације.

Колин Слејд је стабилизовао ситуацију још једним казненим ударцем али није успео добро да нациља гол из трансформације после есеја Неманија Надолоа. Звер на крилу Крусејдерса који стилом игре али и перформансама и самим габаритима изузетно подсећа на легендарног Џонаха Ломуа, је и на овој утакмици био стрелац поред терорисања одбрамбених редова противника.

Као и Кристиан Леалиифано, Колин Слејд се оправдао навијачима али и тренеру Тоду Блекедеру и саиграчима за промашену трансформацију седмим прецизним ударцем из казне за свој укупно 23. поен, 33. екипни чиме су домаћини у том тренутку, имали предност од 20 реазлике.

За 40:13 постарали су се Семјуел Вајтлок и Вили Хајнц. Играч друге линије мелеа је крунисао акцију екипе есејем а резервни деми претварањем чиме се наслутио дебакл Брамбиса.

Ипак, момци из аустралисје престонице су успели да извуку подношљивији, часнији пораз полагањем Пета Мек Кејба у предпоследњем минуту игре док је Мет Тоума трансформацијом заокружио на 40:20.

ПОНОВО ХАРА: Рили Мек Коув у акцији против Брамбиса. ФОТО: Јован Бајић
ПОНОВО ХАРА: Рили Мек Коув у акцији против Брамбиса. ФОТО: Јован Бајић

За играча утакмице је био проглашен Ричи Мек Коув који је још једном показао зашто је најбољи крилни играч треће линије мелеа. Уопште његово само присуство на терену је имало велики значај али и утицај на саиграче. Кад се томе придода и Ричијев учинак на терену, у одбрамбеним али у нападачким задацима, нема сумње да је Мек Коуву с правом пристао епитет који је понео на крају сусрета.

КРУСЕЈДЕРС – БРАМБИС 40:20 (22:6)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 18.00

Главни судија: Глен Џексон

Помоћници: Герет Вилијамсон, Бен О`Кефи

Судија у ТВ студију: Вини Мунро

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Бен Фунел, Овен Френкс, Доминик Брд, Семјуел Вајтлок, Ричи Мек Коув, Мет Тод, Лук Вајтлок, Енди Елис, Колин Слејд, Немани Надоло, Рајан Кроти, Киерон Фонотиа, Џони Мек Никол, Израел Даг

Кори Флин, Тим Пери, Непо Лаулала, Лук Романо, Џордан Тауфуа, Вили Хајнц, Том Тејлор, Нафи Туитаваке

ЕСЕЈИ: Џони Мек Никол (40`), Немани Надоло (53`), Лук Вајтлок (75`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Колин Слејд (40`), Вили Хајнц (76`)

КАЗНЕ: Колин Слејд (7`, 12`, 20`, 28`, 38`, 49`, 59`)

ЖУТИ КАРТОН: Лук Романо (67`)

БРАМБИС:Скот Сио, Стивен Мур, Бен Александер, Скот Фарди, Сем Картер, Џордан Смајлер, Џеред Батлер, Бен Мовен, Ник Вајт, Мет Тоума, Роби Колеман, Кристиан Леалиифано, Тевита Куридрани, Џо Томане, Џеси Мог

Силива Силива, Руан Смит, Џеј Пи Смит, Џек Ветон, Том Мек Вајар, Мајкл Даусет, Ендру Смит, Пет Мек Кејб

ЕСЕЈИ: Стивен Мур (43`), Пет Мек Кејб (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Кристиан Леалиифано (44`), Мет Тоума (79`)

КАЗНЕ: Ник Вајт (15`, 33`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.