КРТИЦА ОКУПЉА МЛАДОСТ РЕГИОНА

ПЛАКАТ ЗА КРТИЦУ 2012.
ПЛАКАТ ЗА КРТИЦУ 2012.

На терену Хрватског академског рагби клуба Младост у Загребу данас ће се одиграти четврти међународни турнир за играче до 16 година старости Кртица 2012. Поред домаћина на турниру ће учествовати загребачки клубови Локомотива и Загреб а интернационалну линију поред Победника из Београда, Челика из Зенице даће Виена из Аустрије, Ровато и Вењулија из Италије.

По броју учесника и национанлној шароликости Кртица је дефинитивно водећи турнир у региону за играче до 16 година „старости“. На скупу у организацији ХАРК Младост подмлатку клубова са Балкана пружа се могућност да се опробају и одмере снаге са тимовима из земље као што је Италија.

ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ТУРНИРА: Подмладак Младости у продору против Челика.
ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ТУРНИРА: Подмладак Младости у продору против Челика.

Човек који је можда и најзаслужнији што ће се у хрватској престоници по четврти пут окупити млади рагбисти Ненад Бофлек кратко и скромно је описао своја очекивања од данашњег турнира:

Мислим да нема ни један турнир у региону који има клубове из толико земаља. Највећа жеља ми је да нас добро време послужи за време одигравања турнира – кратко је рекао Бофлек.

ИЗНАД СВЕГА: фер плеј и спортски поздрав.
ИЗНАД СВЕГА: фер плеј и спортски поздрав.

Сигурно је да ће дечаци из окружења имати доста тога интересантног и новог да виде и науче од вршњака из државе која је од 2000. године учесник најпрестижнијег репрезентативног такмичења Европе – Купа шест нација. Несумњиво да ће искуство стечено на Кртици помоћи у изградњи каријера младих рагбиста и дефинитвно им бити мотив да остану у нашем спорту и више му се посвете.

Уједно, турнир је изврсна прилика за родитеље да дођу и упознају се са спортком којим се њихова деца баве. Тиме ће на најбољи начин разбити евентуалне предрасуде које имају или су имали везано за рагби.

Боје Србије на турниру у Загребу браниће играчи Победника појачани са вршњацима из Партизана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.