КРУСЕЈДЕРСИ ПОБЕДИЛИ ЧИФСЕ У ХАМИЛТОНУ

СЛАВИЛИ НА СТАДИОНУ ВАИКАТО: крилни Крсташа Том Кристи у продору против Поглавица. ФОТО: Getty Images

Ни у последњој утакмици пред својим навијачима у 2020. Чифси нису успели да забележе победу јер су их Крусједерси савладали 32:19 (17:10) на игралишту спортског здања Ваикато у Хамилтону у утакмици која јеотворила осомо коло Супер рагби Аотеарое.

Чифси су имали прилику да први поведу на мечу али је Демијен Мек Кензи промашио шут на гол из казне.

Који трен касније, тачније у седмом минуту, Крусејдерси су прошетали лопту по левој страни терена која је завршила у рукама Тома Сендерса. Чеп треће линије мелеа је истрчао 45 метара и пред самим есеј простором одувао Демијена Мек Кензија који је имао храбрости да се супротстави човеку у пуном трку који је 15 центиметара виши и 30 килограма тежи од њега.

Полагање Тома Сендерса Ричи Мо` унга није успео да трансформише.

Седам минута касније у листу стрелаца уписао се Вил Џордан. Опет су Крсташи оперисали по левој страни терена, градили прилику из фазе у фазу раковима, створили шансу и у ситуацији четири играча на два може бити само један исход. Овог пута Ричи Мо` унга је био прецизан претворивши полагање аријера.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

Следећих седам минута утакмице протекли су у знаку Чифса. Домаћи су коначно успели да повежу редове и неколико фаза. Имали су меле на десет метара од есеја централно. Чеп Пита Гус Соваккула је подигао лопту из скрама, навкао тројицу противника и проследио је до Ентона Леинарта Брауна који је био заустављен пред саму есеј линију. Лопту је покупио из рака, пренео и положио Лакхлан Бошиер.

Демијен Мек Кензи је био успешан из шута за додатна два поена после есеја крилног треће линије скрама као и који трен касније из казненог ударца за 10:12.

Чинило се да ће Чифси на одмор између полувремена отићи са предносћу у односу на оно како су играли али је Шон Стивенсон морао на клупу за кажњене на десет минута. Главни судија меча Бен О` Кифи је показао жути картон крилу домаћих јер је у покушају да пресече додавање Крусејдерса играо лоптом унапред. Гости су лопту из казне испуцали у аут, одлично извели убацивање исте у коридор и направили мол којим су је пренели у есеј простор где ју је положио Коди Тејлор.

Занимљиво да Ричи Мо` унга ни поентирање талонера није успео да трансфомише без обзира што је било врло близу статива чиме је семафор после 40 минута игре показивао 10:17.

Чак и са играчем мање, Чифси су успели да умање предност Крсташа са два успешно изведена ударца из казни Демијена Мек Кензија али их је Ричи Мо` унга удаљио на четири разлике такође казном али је још један шут аријера Поглавица приближио домаће на један заостатка.

Двадесет минута пред крај утакмице Севулони Рис је крунисао одличну акцију Крусједерса есејем између статива који је Ричи Мо` унга претворио.

Још лепшу су момци из Крајстчрча извели шест минута касније када је из мола у продору кренуо Исиели Ту` унгафаси, упутио лажно додавање у лево, па проиграо десно Ричија Мо` унгу који је био у пуном трку. Отварач је нашао на крилу Лестера Фаинга` анукуа који је постигао пети есеј црвено – црне. Ричи Мо` унга ни из још једе трансформације није успео да погоди гол.

Вредна помена је била и плавуша која је у купаћем костиму, у сред новозеландске зиме, три минута пред крај утакмице покузшала да утрчи у терен али ју је обезбеђење зауставило.

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС (10:17)

Стадион у Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 15.082

Главни судија: Бен О` Кифи (Нови Зеланд)

Помоћници: Пол Вилијамс (Нови Зеланд), Ричард Кели (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Глен Њуман (Нови Зеланд).

ЧИФС: Рубен О` Нил, Бредли Слејтер, Непо Лаулала, Тупоу Ваа` и, Мичел Браун, Лахлан Бошиер, Сем Кејн, Пита Гус Совакула, Бред Вебер, Ерон Круден, Шон Ваинуи, Алекс Нанкивел, Ентон Леинарт Браун, Шон Стивенсон, Демиен Мек Кензи

Самисони Таукеи` ахо, Оли Норис, Ангус Та` авао, Наитоа Ах Куои, Сајмон Паркер, Лисати Мило Харис, Кејлеб Траск, Квин Тупаеа

ЕСЕЈИ: Лакхлан Бошиер (22`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (23`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (26`, 43, 50)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Шон Стивенсон (39`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

КРУСЕЈДЕРСИ: Џорџ Боувер, Коди Тејлор, Мајкл Алаалатоа, Семјуел Вајтлок, Мичел Дуншеа, Сионе Хавили, Том Кристи, Том Сендерс, Мичел Дурмонд, Ричи Мо` унга, Џорџ Бриџ, Џек Гудхју, Фелуи Паеа, Севулони Рис, Вил Џордан

Ендру Макалио, Исилели Ту` унгафаси, Оливер Јагер, Куинтин Стрејнџ, Били Хармон, Брин Хал, Брет Камерон, Лестер Фаинга` ануку

ЕСЕЈИ: Том Сендерс (7`), Вил Џордан (14`), Коди Тејлор (40`), Севулони Рис (60`), Лестер Фаинга` ануку (67`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (15`, 61`)

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (52`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.