КРУСЕЈДЕРСИ ПРОТИВ ХУРИКЕНСА ОТВАРАЈУ СЕДМУ РУНДУ СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТАЉ СА ПРОШЛОГОДИЊЕГ СУСРЕТА У КРАЈСТЧРЧУ: деми Урагана Ти Џеј Перенара у дуелу са Крсташима
ДЕТАЉ СА ПРОШЛОГОДИЊЕГ СУСРЕТА У КРАЈСТЧРЧУ: деми Урагана Ти Џеј Перенара у дуелу са Крсташима

Сусрет две новозеландске екипе које и нису у најзавиднијој форми отвориће седмо коло престижног такмичења франшиза јужне хемисфере. Сутра ујутро по централноевропском времену, у Крајстчрчу ће се састати Крусејдерси, најтрофејнији тим Супер рагбија, тренутно на 11. месту табеле, којима ће ривал бити Хурикејнси, тим, две позиције испод њих. По развршетку меча на стдиону Рагби лига парк, у Мелбурну ће снаге одмерити Ребелси и Брамбиси док ће се преостала четири утакмице одиграти у суботу. Вољом жреба у седмом колу слободни ће бити Читаси, Лајонси и Вестерн Форси.

Крусејдерси су коначно везали две победе за редом, савладавши Ребелсе 25:19 пре две недеље у главном граду аустралиске државе Викторија, а преходну целу су имали на располагању за што бољу припрему за предстојећи меч са Хурикејнсима, обзиром да су били слободни прошлог викенда. Главни стратег Крсташа Тод Блекедер је направио само једну измену у тиму у односу на онај од пре две недеље из Мелбурна. Резервни стуб прве линије мелеа Тим Пери је повредио задњу ложу па ће га на клупи за измене одменити Данијел Лајнер Браун из Кнајтса, развојног тима Крусејдерса. Керијан Рид, капитен франшизе која је освојила рекордних седам титула шампиона Супер рагбија, сутра увече ће одиграти јубиларну 100. утакмицу за Крсташе.

С друге стране, Хурикенси, који квалитетом играча не заостају много за Крусејдерсима, и ове сезоне имају много проблема. од пет одиграних мечева, само су у једном тријумфовали а ако се има на уму да предност домаћег терена у рагбију доста значи, и да су њихови сутрашњи ривали имали недељу дана одмора, тешко је за поверовати да ће Конрад Смит, Џулијен Савеа, Бауден Барет и другари остварити повољан резултат у Крајтчрчу. Бод са Рагби лига парка би им у овом тренутку био пуна капа.

Брамбиси којису лане играли финале Супер рагбија и у Канбери славили против Ребелса 39:17, фаворити су пред другу утакмицуседме рунде. Бунтовници из Мелбурна још увек не могу да пронађу свој ритам и тешко је за поверовати да поред часног пораза могу било шта да извуку у сусрету са момцима из главног града Аустралије.

Блузи ће и ове недеље играти утакмицу пред својим публиком на стадиону Иден парк у Окланду. У госте им долазе Хајлендерси за које се,, после прошлонедељне победе 35:31 против Хурикејнса, може рећи да су у успону форме. За Плавце ће први пут ове сезоне стартовати Ма а Нону и Џером Кеино док ће Беџи Маршал шансу за доказивањем сачекати на клупи.

Браниоци титуле претходног викенда су се обрукали у Перту на гостовању Вестерн Форсима где су претрпели пораз 18:15 а овог их очекује далеко озбиљније искушење на гостовању Булсима у Преторији. Бикови су пре седам дана на свом стадиону славили у јужноафричком дербију савладавши Шарксе, првопласиране у генералном пласману, 23:19, а пре две недеље на истом месту су пали и Блузси 38:22 што поново Лофтус Версфелд чини место за избегавање.

ПАРОВИ СЕДМОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

КРУСЕЈДЕРС – ХУРИКЕЈНС

РЕБЕЛС – БРАМБИС

Субота, 29. март:

БЛУЗС – ХАЈЛЕНДЕРС

РЕДС – СТОРМЕРС

БУЛС – ЧИФС

ШАРКС – ВАРАТАС

У седмом колу су слободни ЧИТАСИ, ВЕСТЕРН ФОРСИ и ЛАЈОНСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД СЕДМО КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.