КРУСЕЈДЕРСИ, РЕДСИ И ШАРКСИ ОСТАЛИ У ТРЦИ

ПРОСЛАВЉАЈУ ПОБЕДУ ПРОТИВ ЧИФСА: Крусејдерси.
ПРОСЛАВЉАЈУ ПОБЕДУ ПРОТИВ ЧИФСА: Крусејдерси.

У премијерним мечевима предпоследњег 17. кола Супер рагбија три екипе су остале у трци за плеф оф. То су обезбедили Крусејдерси победом 28:21 (20:16) у Хамилтону против Чифса, Редси савладавши Хајлендерсе на свом терену у Бризбејну 19:13 (6:3) и Шаркси тријумфом 32:10 (20:3) над Булсима у Дурбану.

Крсташи су се есејима Керијана Рида, Лука Романа и Ендија Елиса уз 13 поена Данијела Картера из три казне, две трансформације и дроп гола, осветили Чифсима за пораз из трећег кола али оно што је битније је да су заузели четврто место у генералном пласману које их води у нокаут фазу.

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ЗА РЕДСЕ: Џејмс Слипер слави полагање.
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ЗА РЕДСЕ: Џејмс Слипер слави полагање.

Истом су ближи и Редси. Шампиони Супер рагбија извукли су свих четири бода из дуела са Хајлендерсима који су у последњим моментима меча могли да покваре расположење домаћим навијачима. Ипак, тренутно су на седмом месту табеле са само једним бодом заостатка за Шарксима. Међутим, да би били у прилици да одбране титулу освојену прошле сезоне, неопходна им је победа и у последњем колу против Варатаса на свом терену у Бризбејну.

Ајкуле су заузеле шету позицију победивши Булсе на свом терену у Дурбану освојивши и бонус бод са четири постигнута есеја који су били дело Бизмарка Ду Плесиа, Џеј Пи Питерсена, Кигена Денијела и пресудни за пети бод Луиса Лудика. Бикове није много коштао вечерашњи пораз обзиром да су остали на петој позицији с истим бројем бодова као и Шаркси али с бољим поен количником. Да би Ајкуле упливале у плеф оф исто им је непоходна победа у полседњем колу против Читаса на свом стадиону Кингс парк  под условом да се остале утакмице 18. рунде заврше повољно по њих.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 17. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС 21:28 (16:20)

РЕДС – ХАЈЛЕНДЕРС 19:13 (6:3)

ШАРКС – БУЛС 32:10 (20:3)

Сутра:

БЛУЗС – ВЕСТЕРН ФОРС

ВАРАТАС – БРАМБИС

ЧИТАС – СТОРМЕРС

ЛАЈОНС – РЕБЕЛС

ХУРИКЕЈНСИ су слободни

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.