КРУСЕЈДЕРСИ СЛАВИЛИ У ВЕЛИНГТОНУ

ТРИЈУМФОВАЛИ У ПРЕСТОНИЦИ: отварач Крсташа Ричи Мо` унга у продору против Хурикејнса. ФОТО: Getty Images

Можда играчима на самом терену није било једноставно али крајњи исход другог меча, другог кола Супер рагби Аотеарое говори да су Крусједерси на својој премијери новог такмичења лако забележили победу 39:25 (19:15)  на гостовању Хурикејнсима у Велингтону.

Момци из Крајстчрча су у пресоници Новог Зеланда постигли пет есеја. Један је био дело можда најбољег појединца на сусрету Ричија Мо` унге који је уз четири трансформације и два казнена ударца био стрелац 19 поена.

С друге стране поред Џексона Гардена Бачопа који је био прецизан из пет казни, гола из шута из одскока и претварања, једини је успео да помери семафор резервни талонер Урагана Асафа Аумуа полагањем.

Већ у првом минуту, готово одмах после почетног ударца, Крусејдерси су развили акцију из своје половине терена у којој је на данашњем мечу капитен Коди Тејлор, имао веома запажену улогу. Прво је лопту која му је умало испала унапред успео да проследи до саиграча. Касније, у наставку акције, Коди Тејлор је поново проиграо Севулонија Риса који му је и додао лопту. Крило Крсташа и Ол блекса је испринтало до самог угла терена и положило.

Из најнеповољне позиције Ричи Мо` унга је успешно извео трансформацију.

Прве поене за домаће на мечу постигао је Џексон Гарден Бечоп из казненог ударца чиме је умањио вођство противника на 3:7.

јован бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

Међутим, недуго потом, нови притисак Крусејдерса је уродио плодом. Коди Тејлор је поново имао запажену улогу у ношењу лопте што је направило добру платформу за наставак напада. Ричи Мо` унга је на крилу видео усамљеног  Брејдона Енора и упутио је лопту шутем у противнички есеј простор где ју се други центар Крсташа поклопио. Полагање Брејдона Енора са готово исте позиције као и после есеја Севулонија Риса, Ричи Мо` унга овог пута није успео да трансформише.

Одговор Хурикејнса је био још један успешан шут на гол Џексона Гардена Бачопа из казне.

Отварач жуто – црних је приближио своју екипу на свега три заостатка шутем на гол из одскока али одмах уследила казна.

Аријер Хурикејнса Чејс Тиатиа није успео да ухвати веома високу лопту колеге са противничке стране Вила Џордана али јесте Луис Муди. Крусејдерси су направили још једну фазу пре него што је лопту из рака покупио Џек Гудхју и отрчао да је положи између статива. Ричи Мо` унга није имао никаквих проблема да трансформише есеј првог центра Крсташа.

У игри домаће је држао Џексон Гарден Бачоп још једним казненим ударцем.

Почетком другог полувремена, под силином Хурикејнса, Крусједерси су остали без играча на десет минута јер је Џек Гудхју, који је био у офсајду добио жути картон. Главни судија сусрета Брендон Пикерли је комотно могао и раније да се лати џепа јер је дисциплина Крсташа током целог првог полувремена и на почетку другог била врло лоша.

Џексон Гарден Бачоп је још једним казненим ударцем довео домаће на свега поен заостатка али је одмах узвратио Ричи Мо` унга на исти начим у 50. минуту за 18:22.

Креатор игре Крсташа још једном је погодио мету који трен касније, такође из казне.

Први есеј за Хурикејнсе био је дело Асафе Аумуе. Резервни талонер нашао се на позиција левог крила после продора Бена Лама који управо игра на том месту. Нгани Лаумапе који је подигао лопту из рака после фазе Бена Лама је приликом обарања упослио Асафу Аумуу. Талонер је са све противницима на леђима пренео у есеј простор и положио.

Џексон Гарден Бачоп је седмим прецизним ударцем, из врло не повољне ситуације трансформисао есеј Асафе Аумуе за изједначење на одушевљење публике која се у пристојном броју појавила на трибинама стадиона Скај.

Међутим, грешку у одбрани Кобуса Вај Вика искористили су момци са јужног острва Аотеарое. Ричи Мо` унга је крунисао блиц контру Крусејдерса полагањем и са готово саме аут линије претворио сопствени есеј за 25:32.

У самој завршници меча, у правом тренутку на лопту Брајана Хола натрчао је Давид Хавили. Резервиста Крсташа је хитром налету прошао кроз одбрану Урагана без да га је ико од рагбиста базираних у Велингтону и додирнуо. Кад је већ био у есеј простору, Давид Хавили је одшетао међу стативе где је положио. Ричи Мо` унга није пропустио прилику да укњижи још два поена из претварања чиме су отклоњене све сумње око победника сусрета.

ХУРИКЕЈНС – КРУСЕЈДЕРС 25:39 (15:19)

Стадион Скај у Велингтону

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Брендон Пикерли (Нови Зеланд)

Помоћници: Џејмс Дулеман (Нови Зеланд), Бен О` Кифи (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Мајк Фрејзер (Нови Зеланд).

ХУРИКЕЈНС: Фрејзер Армстронг, Ден Колс, Тајлер Ломакс, Џејмс Блеквел, Ваеа Фифита, Рид Принсип, Ду Плесис Кирифи, Арди Савеа, Ти Џеј Перенара, Џексон Гарден Бечоп, Бен Лам, Нгани Лаумапе Винс Асо, Вес Гусен, Чејс Тиатиа

Асафо Аума, Бен Меј, Алекс Фидоу, Соз Скрафтон, Герет Еванс Џејми Бут, Били Проктор, Кобус Ван Вик

ЕСЕЈИ: Асафа Аумуа (63`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џексон Гарден Батчоп (64`, 19

КАЗНЕ: Џексон Гарден Батчоп (7`, 19`, 28`, 44`, 19`, 28)

ДРОП ГОЛОВИ: Џексон Гарден Батчоп (31`,

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

КРУСЕЈДЕРСИ: Џо Муди, Коди тејлор, Мајк Алаалатоа, Семјуел Вајтлок, Мајкл Данши, Кален Грејс, Били Хармон, Фетукамокамо Даглас, Брајан Хол, Ричи Мо` унга, Џорџ Бриџ, Џек Гудхју, Брејдон Енор, Севулони Рис, Вил Џордан

Броди Мек Алистер, Џорџ Боувер, Оливер Јагер, Лук Романо, Итан Блекседер, Мајк Дурмонд, Давид Хавили, Лестер Фаингаануку

ЕСЕЈИ: Севу Рис (1`), Брејдон Енор (14`), Џек Гудхју (31`), Ричи Мо` унга (70`), Давид Хавили (76`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (2`, 32`, 71`, 77`)

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (50`, 58`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Џек Гудхју (44`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.