ЛАВОВИ РАСТРГЛИ И ЧИФСЕ

ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: Џек Новел постиже први есеј на мечу
ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: Џек Новел постиже први есеј на мечу

Само три дана после убедљивог тријумфа у Роторуи против Маори Ол блекса, Британски и Ирски Лавови су забележили и четврту победу оствареној у шестом мечу на турнеји по Новом Зеланду, савладавши Чифсе на терену стадиона Ваикато у Хамилтону 34:12 (13:6), чиме су запушили уста критичарима а и дефинитивно добили на самопоуздању пред први тест који их очекује у суботу у Окланду.

Дан Бигар је отворио рачун гостију казном у 10. минуту. Свега три касније учинило се да су кола кренула низбрдо по Лавове јер је Џо Марлер морао на клупу за кажњене на десет минута. Судија Жером Гарсе је показао левом стубу Хареквинса жути картон јер је репрезентативац Енглеске раменом, без руку и то доста касно оборио Непу Лаулау који се увелико ослободио лопте. Француски делилац правде сигурно не би погрешио ни да је извадио и црвени картон.

И са играчем мање, Лавови нису деловали ништа мање опасно. Чак, шта више, удвостручили су вођство још једном казном Дана Бигара.

Стивен Доналд га је преполовио постигавши прве поне за Чифсе из казненог ударца, а Лавови су узвратили непосредно по повратку Џоа Марлера на терен. Лиам Вилијамс је био заустављен тик пред гол линију, Џек Новел је подигао лопту из формираног рака, и бацио се преко гомиле људи у есеј простор и положио. Дан Бигар није промашио трансформацију за десет разлике.

Пред сам одлазак на одмор, Стивен Доналд који је донео Новом Зеланду титулу шампиона света 2011. шутем из казне, исто је учинио за умањење предности гостију.

У наставку сусрета, Лавоси су одлично извели аут и молом прешли преко гол линије. Иан Хендерсон је био спречен да спусти лопту али је Жером Гарсе досудио казнени есеј јер је Мичел Браун ушао са стране у мол и оборио га, због чега га је француски арбитар послао на десет минута на клупу за кажњене.

У 60.  минуту Џек Новел је постигао други есеј на мечу. Овог пута је направио прави слалом кроз одбрану Чифса, прошавши кроз четворицу играча готово недодирнут. Дан Бигар је и ово полагање трансформисао за 25:6.

Четврто поентирање било је дело Џерарда Пејна који је конструисао Џек Новел, пребацивши шутем лопту преко одбране Чифса, где ју је покупио Лиам Вилијамс и приликом обарања додао је до рођеног Новозеланђанина који се добрим играма у Алстеру и за Ирску наметнуо Британским и Ирским Лавовима. Отварач Велса Дан Бигар је био прецизан још једном за коначних 34:6.

Чифси нису били у пуном саставу јер су репрезентативци Новог Зеланда одсуствовали због припрема за Тест серију са Лајонсима, али ту сигурно не треба тражити разлог убедљивог пораза. Једноставно, Британски и Ирски Лавови су били бољи у свим сегментима игре.

Узимали су Поглавицама лопту у ауту. У више ситуација, кад су Чифси улазили у контакт, задржавали би их, формирали мол без могућности да домаћини изваде лопту која је на крају акције припала Лавовима.

Другу утакмицу за редом, туристи нису дозволили ривалу да постигне поене у другом полувремену, што само говори да стратегија и ратни планови Ворена Гетланда дају резултате.

Друга победа у три дана много ће дати на моралу Лавовима пред први тест серије који ће се у суботу, у 19:35 по новозеландском времену одиграти на стадион Иден парк у Окланду.

ЧИФС – ЛАЈОНС 6:34 (6:12)

Стадион Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 30.000

Главни судија: Жером Гарсе (Француска)

Помоћници: Јако Пајпер (Јжна Африка), Роман Поли (Француска)

Судија у ТВ студију: Иан Смит (Аустралија)

ЧИФС: Зигфрид Фиси` ихои, Лиам Пулверт, Непо Лаулала, Доминик Брд, Мајкл Алардајс, Мичел Браун, Лахлан Бошир, Том Сендерс, Финли Кристи, Стивен Доналд, Соломон Алаимало, Џони Фааули, Тим Нанаи Вилијамс, Тони Пулу, Шон Стивенсон

Хикавара Елиот, Аидан Рос, Ату Моли, Лиам Месам, Мајкл Карпик, Џонатан Тауматеине, Лунтер Лаулала, Чејси Тиатиа

ЕСЕЈИ:

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Стивен Доналд (23`, 40`+)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Мичел Браун (56`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЛАВОВИ: Џо Марлер, Рори Бест, Ден Колс, Иан Хендерсон, Кортни Лоувс, Џејмс Хаскел, Џастин Типурић, Ци Џеј Стандер, Грег Леидлоу, Дан Бигар, Елкот Дејли, Роби Хенпоу, Џеред Пејн, Џек Новел, Лиам Вилијамс

Кристиан Дарси, Алан Дел, Томас Френсис, Кори Хил, Алун Вин Џонс, Герет Дејвис, Фин Расел, Томи Сејмур

ЕСЕЈИ: Џек Новел (26`, 60`), казнени (55`), Џеред Пејн (65`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:  Дан Бигар (27`, 61`, 66`)

КАЗНЕ: Дан Бигар (11`, 19`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Џо Марлер (14`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.