ЛАВОВИ СИГУРНИ И У ПЕРТУ

УСПЕШНО ИСКРЦАВАЊЕ НА ТЛО АУСТРАЛИЈЕ: крило Лавова Џорџ Норт пред контакт са Метом Хоџсоном
УСПЕШНО ИСКРЦАВАЊЕ НА ТЛО АУСТРАЛИЈЕ: крило Лавова Џорџ Норт пред контакт са Метом Хоџсоном

После суботње победе 59:8 у Хонг Конгу против Барберијанса у мечу који им је послужио као прва проба пред турнеју по Аустралији где ће одиграти и серију од три тест меча са Валабисима, Британски и Ирски Лавови забележили су и прву победу на тлу земље кенгура. На терену Субиако овала у Перту изабраници Ворена Гетланда убедљиво су савладали Вестер Форс 69:17 (27:3). Најбољи рагбисти Британије и Ирске који се окупљају сваке четири године на самом западу Аустралије били су доминантни што и није било тешко обзиром да се франшиза Супер 15 рагбија супроставила гостима са практично трећим тимом.

Руководство франшизе из Перта је одлучило да им је битније такмичење које је у јеку и дуел с Варатасима предстојећег викенда и из тог разлога су “сакрили” првотимце које није “украла” репрезентација Аустралије.

ТОМ КРОФТ У ДУЕЛУ С ФОРСИМА
ТОМ КРОФТ У ДУЕЛУ С ФОРСИМА

У редовима Вестер Форса били су момци који још нису осетили чари борбе у најјачем такмичењу тимова јужне хемисфере а камоли нешто слично гостовању Лавова али вероватно су пружили свој максимум у овом тренутку, најпре да се истакну пред тренером Мајклом Фолијем како би их имао у виду за наставак такмичења у Супер рагбију.

Наравно, и момци у црвеном су желели што боље да се прикажу Ворену Гетланду који још треба да склопи коцкице за први тест са Валабисима који ће се одиграти у Бризбејну 22. јуна a до тада их очекују још четири утакмице у периоду од 17 дана.

Поред одабраних 22 момака који су добили шансу у Перту и постигли девет есеја, сигурно да је додатни утисак оставио Ли Халфпени. Аријеру коме је Гетланд шеф струке и у репрезентацији Велса с којом су почетком године одбранили титулу шампиона у Купу шест нација, просто је био непогрешив на Субиако овалу. Ли Халфпени је био прецизан из свих девет трансформација од којих су три биле готово с аут линија, и из две казне за стопроцентан учинак и 15 поена чиме је био најуспешнији појединац у чопор дЛавова.

СТАРА ЛАВОВСКА КАНЏА: Брајан О` Дрискол, стрелац два есеја, у акцији у Перту
СТАРА ЛАВОВСКА КАНЏА: Брајан О` Дрискол, стрелац два есеја, у акцији у Перту

Девет полагања су била дело осам играча што само говори да са свих страна вреба опасност у дуелима с Британцима и Ирцима на шта ће Роби Динс селектор Аустралије и његов стручни штаб сигурно посебно обратити пажњу.

Два пута је лопту иза противничке гол линије положио Брајан О` Дрискол. Легенди Леинстера и рагбија са Смарагдног острва ово је четврта турнеја с Лавовима. Дебитовао у црвеном дресу управо у Аустралији и Перту пре 14 година када је одиграо прву и једину утакмицу на позицији аријера и постигао први есеј у незваничној репрезентацији Велике Британоје и Републике Ирске. Против Вестерн Форса је био капитен екипа и поштено одрадио свој посао.

ВЕСТЕРН ФОРС – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ 17:69 (3:27)

Стадион Субиако овал у Перту

Гледалаца: 40.000

Главни судија: Глен Џексон (Нови Зеланд)

Помоћници: Јако Пајпер (Јужна Африка), Герет Вилијамсон (Нови Зеланд)

ВЕСТЕРН ФОРС: Салеси Ману, Џејмс Хилтербренд, Салеси Ма` афу, Тоби Лин, Феникс Бети, Агнус Котрел, Мет Ходџсон, Ричард Браун, Брет Шихан, Сем Нортон Кнајт, Кори Браун, Крис Туатара – Морисон, Ед Стубс, Дејн Хајлет Пети, Сем Кристи

Хју Роч, Сионе Коло, Тим Мечер, Бен Метвиџов, Лаклан Мек Кафри, Алби Метјусон, Ник Хејнинг, Џуниор Расолеа

ЕСЕЈИ: Ричард Браун (47`), Лаклан Мек Кафри (63`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Брет Шихан (48`, 64`)

КАЗНА: Брет Шихан (33`)

ЖУТИ КАРТОН: Ед Стубс (57`)

БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ: Киан Хили, Рори Бест, Ден Кол, Алун Вин Џонс, Иан Еванс, Том Крофт, Шон О` Брајан, Џејми Хислип, Конор Мареј, Џонатан Секстон, Џорџ Норт, Ману Самоа Туилаги, Брајан О` Дрискол, Томи Боув, Ли Халфпени

Том Јангс, Мако Вунипола, Мет Стивенс, Џеф Парлинг, Тоби Фалетау, Бен Јангс, Овен Фраел, Шон Мејтланд

ЕСЕЈИ: Џонатан Секстон (11`), Брајан О` Дрискол (34`, 65`), Том Крофт (40`), Џејми Хислип (43`), Мако Вунипола (51`), Томи Боув (59`), Овен Фраел (66`), Џеф Парлинг (75`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ли Халфпени (12`, 35`, 41`, 44`, 52`, 60`, 66`, 67`, 76`)

КАЗНЕ: Ли Халфпени (4`, 37`)

ЖУТИ КАРТОН: Алун Вин Џонс (72`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.