ЛЕНСТЕР ОВЕРИО ИРСКО ФИНАЛЕ ХАЈНЕКЕН КУПА

БРАНИЋЕ ТИТУЛУ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ: рагбисти Ленстера прослављају победу против Клермона.
БРАНИЋЕ ТИТУЛУ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ: рагбисти Ленстера прослављају победу против Клермона.

Шампиони Европе имаће прилику да одбране титулу освојену прошле године захваљујући тријумфу 19:15 (12:6) против Клермона оствареном на терену стадиона Шабан Делма у Бордоу. Пласман у финале Хајнекен купа момци из Даблина изборили су есејем Киана Хилија, трансформацијом и три казне Џонатана Секстона и дроп голом Роба Карнија док је све поене за Клермон постигао Брок Џејмс из пет казни.

Прво полувреме обележили су шутери две екипе. У пуцачком надметању успешнији је био отварач из Аустралије обзиром да је четири пута био прецизан из канених ударца чиме је француски тим стекао предност пред одлазак на одмор. У до тада приказаној игри учинило се да ће Клермон 19. маја у Лондону на Твикенхему играти меч за титулу шампииона Старог континента.

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА НА МЕЧУ: Киан Хили поентира.
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА НА МЕЧУ: Киан Хили поентира.

Међутим, готово у првој акцији Ленстера у наставку, Роб Карни је направио одличан продор који је испратио Киан Хили. Аријер је упослио стуба прве линије коме је остало само да се баци у есеј простор Клермона. Џонатан Секстон је трансформацијом довео Ленстер у вођство које је било повишено на четири поена после дроп гола Карнија са велике дистанце. На само један заостатка Французи су се приближили још једном казном Џејмса али је Секстон на исти начин вратио ралику у пређашње стање.

У самој заврпници сусрета виђена је права драма. Клермон је опсео есеј простор Ленстера али пролаза није било. Центар француске Весли Фофана је успео да прође одбрану рагбиста из Даблина али прилкиом пада иза гол линије лопта му је испала што је судији Вејну Барнасу потврдио колега из ТВ студија који је чињенично стање на успореном снимку и од поена и новог преокрета није било ништа.

ТРАГИЧАР: Вели Фофана (десно).
ТРАГИЧАР: Весли Фофана (десно).

Одмах после несретног пада Фофане, у скраму на пет метара од есеја на убацивање Ираца, мелејци Клермона су идејствовали казну. Поново је гол линија шампиона Европе била угрожена али и одбрана Ленстера била на месту. Због држање лопте на земљи Енглез је достудио казну против Клермона а Џонатан Секстон је шутем лопту упутио преко трибина обзиром да је 80. минут истекао.

Ленстер ће у све ирском финалу Хајнекен купа за три недеље укрстити коплља са Алстером и бити у прилици да постане други клуб у историји, после Лестер Тајгерса који је успео да одбрани титулу првака Старог континента.

ПРОШЛИ У ФИНАЛЕ: рагбисти Ленстера славе победу.
ПРОШЛИ У ФИНАЛЕ: рагбисти Ленстера славе победу.

KЛЕРМОН – ЛЕНСТЕР 15:19 (12:6)

Судија: Вејн Барнс (Енглеска).

КЛЕРМОН: Лионел Фаур, Беџамин Кајзер, Давит Зиракапвили, Џејми Кадмор, Нејтан Хајнс, Жулиен Бонер, Александре Лапарди, Елвис Вермулен, Морган Пара, Брок Џејмс, Жулијен Малзије, Весли Фофана, Орели Ружери, Ситивени Сививату, Ли Брн.

Тии Пауло, Винсен Дебати, Даниеј Котце, Жулијен Пијер, Жулијен Бари, Лудовик Радосављевић, Реган Кинг, Жан Марсел Бутин.

КАЗНЕ: Брок Џејмс (18`, 32`, 36`, 40`, 53`)

ЛЕНСТЕР: Киан Хили, Ричард Штраус, Мајк Рос, Лио Кален, Бред Торн, Шон О` Брајан, Шејн Џенингс, Џејми Хислип, Ајзак Бос, Џонатан Секстон, Лук Физџералд, Гордон Д` Арси, Брајан О` Дрискол, Иасиа Насева, Роб Карни.

Шон Кронин, Хеинке Ван Де Мерве, Нејтан Вајт, Девин Тонер, Кевин Меклохлин, Иан Ридан, Иан Мадиган, Фергус Мекфаден.

ЕСЕЈ: Киан Хили (42`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Џонатан Секстон (43`).

КАЗНЕ:  Џонатан Секстон (7`, 35`, 63`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.