ЛЕНСТЕР УКРОТИО ТИГРОВЕ ИЗ ЛЕСТЕРА

СИГУРНИМ КОРАЦИМА КА ПОЛУФИНАЛУ: Брајан О` Дрискол, капитен Ирске, центар Ленстера у продору против Лестера.
СИГУРНИМ КОРАЦИМА КА ПОЛУФИНАЛУ: Брајан О` Дрискол, капитен Ирске, центар Ленстера у продору против Лестера.

У судару екипа које су пре две године одлучиле о прваку Европе Ленстер је есејем Исакеила Насеве, трансформацијом и са још пет прецизних удараца из казне Џонатана Секстона пред пуним трибинама стадиона Ленсадун роуд у Даблину победио Лестер Тајгересе 17:10 (9:3). Шампиони Енглеске пред сам финиш меча имали су прилку да стигну до изједначења које би их одвело у продужетке али је у последњим моментима сусрета у обећавајућој акцији Џордану Крејну лопта испала у напред.

Одлична игра момака из главног града Републике Ирске спречила је Тигрове из Лестера да покажу сав свој кавлитет. И не само да су их спречили да наметну свој стил, него су првотимци Ленстера постигли једини есеј на мечу, чинило се вез већих проблема.

СЛАВОМОМ И СКОКОМ КРОЗ КРДО ТИГРОВА: Исакеил Насева стрелац есеја за Ленстер.
СЛАВОМОМ И СКОКОМ КРОЗ КРДО ТИГРОВА: Исакеил Насева стрелац есеја за Ленстер.

Исакеила Насеве прихватио је шут у сопственој половини терена, додао пас до Шејна Хорана који му је вратио лопту а аријер с Новог Зеланада у славому је прошао одбрану гостију и поентирао.

Екипа која је 2001. и 2002. године освојила Европски рагби куп успела је да узварти али тек у 76. минуту када је резервни талонер Роб Хоукинс налетео на пас Бена Јангса из рака формираног на неких пет метара од есеја Ленстера, пробио редове ривала и положио лопту иза гол линије. Трансформација Тобија Флуда који до тада погодио само једну казну приближила је Тајгерсе на седам поена разлике али Даблинерси нису приуштили себи још један пропуст.

ЈАКО: Џејми Хислип у контакту с Тигровима.
ЈАКО: Џејми Хислип у контакту с Тигровима.

Одбрана Ленстера остала је фокусирана док су изцрпљени играчи Лестера направили грешу у нападу по истеку 80. минута што је означило крај меча.

Ленстер је тријумфом на реновираном или боље речено, новоизграђеним стадиону Ленсдаун роуд прошао прву препрепреку у нокаут фази Европског рагби купа и у полуфиналу састаће се са бољим из француског окршаја који ће се сутра одиграти на стадиону Аноета у Сан Себастијану где ће Биариц угостити Тулуз.

Перпињан који је раније у току дана савладао Тулон у Барселони у мечу за пласман у финале укрстиће копља с победником сусрета Нортхемптон Сеинтс – Алстер.

УКРОЋЕН: Џордан Крејн у рукама Ленстера.
УКРОЋЕН: Џордан Крејн у рукама Ленстера.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ЧЕТВРФИНАЛА ЕВРОПСКОГ РАГБИ КУПА

Данас:

ПЕРПИЊАН – ТУЛОН 29:25 (6:11)

ЛЕНСТЕР – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС 17:10 (9:3)

Сутра:

НОРТХЕМПТОН СЕИНТС – АЛСТЕР

БИАРИЦ ОЛИМПИК – ТУЛУЗ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.