МЕЈЕР НОВИ ГЛАВНИ СТРАТЕГ СПРИНГБОКСА

НОВИ СЕЛЕКТОР ЈУЖНОАФРИКАНАЦА: Хејнеке Мејер.
НОВИ СЕЛЕКТОР ЈУЖНОАФРИКАНАЦА: Хејнеке Мејер.

Рагби савез Јужне Африке потврдио је да је за новог селектора Спрингбокса именовао четрдесет чеворогодишњег Хејнека Мејера који ће преузети дужности од Питера Де Вилијерса. Како је наведено, Мејер ће бити на челу стручног тима Јужноафриканаца у следеће четири године.

Хејнеке Мејер је радио као главни тренер Блу Булса који су под његовим вођством освајали Кари куп 2002, 2003, 2004. и 2006. а са франшизом Булс је 2007. године донео прву титулу шампиона Супер рагбија у Преторију. Мејер је био шеф струке и у Лестер Тајгерсима а радио је као помоћни тренер Јужне Африке док су селектори били Ник Малет и Хари Вилјоен.

Поменути успеси избацији су Хејнека Мејера у први план као наследника Џејка Вајта с којим су Спрингбокси на Светском првенству у Француској пре четири године освојили другу титулу планетарних првака. Међутим, из не много спортских разлога, односно велике жеље политичких челника Јужноафричке Републике да рагби репрезентацију коначно води црнац, на Вајтову позицију, уместо Мејера доведен је сад већ бивиш селектор Питер Де Вилијерс.

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.