МИРИС РУЖА УМИРИО ЗМАЈЕВЕ

ЏЕЈМС ХАСКЕЛ ПОСТИЖЕ ПРВИ ЕСЕЈ ЗА ЕНГЛЕСКУ
ЏЕЈМС ХАСКЕЛ ПОСТИЖЕ ПРВИ ЕСЕЈ ЗА ЕНГЛЕСКУ

Без обзира што је Велс постигао три есеја на мечу, један више од домаћина, Енглеска је ипак остварила победу на стадиону Твикенхем у Лондону захваљујући прецизности Џонија Виклинсона који је постигао 13 поена из два дроп гола, две трансформације и казне за тријумф 23:19 (10:7) у оквиру последњих провера за предстојеће Светско првенство на Новом Зеланду.

Енглези која су вековима представљали своју земљу у белим дресовима за утакмицу с Велсом појавила су се на терену храма рагбија у новој, алтернативној црној гарнитури опреме која је изазвала гнев Новозеланђана. Утакмицу је отворио отварач Тулона казном у десетом минуту али су се Велшани припближили есеј простору старих ривала после казненог удараца Моргана Стударта који је у стартној постави заменио ветерана Стивена Џонса због повреде задобијене приликом загревања пред утакмицу.

ЏОРЏ НОРТ ПОСТИЖЕ ПРВИ ОД СВОЈА ДВА ЕСЕЈА ПРОТИВ ЕНГЛЕЗА
ЏОРЏ НОРТ ПОСТИЖЕ ПРВИ ОД СВОЈА ДВА ЕСЕЈА ПРОТИВ ЕНГЛЕЗА

После добро изведеног аута Змајеви су се приближили гол линији противника направивши пар фаза преко играча мелеа а лопту развучену до крила положио је Џорџ Норт за прелазак у вођство које је увећао Прислан из трансформације.

Енглези су узвратили преко Џејмса Хаскела који је подигао „јаје“ из мелеа на пет метара на од гол линије и поентирао а Вилкинсон је био сигуран за додатна два поена и за дроп гол пред одлазак на одмор.

ДЕБИ ИЗ СНОВА: Ману Туиланги постиже есеј у првој утакмици за Енглеску.
ДЕБИ ИЗ СНОВА: Ману Туиланги постиже есеј у првој утакмици за Енглеску.

У наставку Вилко је демонстирао да је у врхунској форми. Поново био прецизан из казне а који трен касније и из трансформације после есеја Мануа Туилангија. Вилкинсон је офлуоудом иза леђа упослио натурализованог Самоанца који је силовитим продором направио себи пут до статива Велса и тиме на најбољи могући начин дебитовао за репрезентацију Енглеске.

Додатну невољу за изабранике Ворена Гетланда почетком другог полувремена изазвала је тешка повреда Моргана Стударта који је „зарадио“ двоструки прелом леве подколенице.

СТРАДАЛА ФИБУЛА И ТИБУЛА: несрећни Морган Стударт.
СТРАДАЛА ФИБУЛА И ТИБУЛА: несрећни Морган Стударт.

Свесни чињенице да им прети пораз можда понижавајући, Велшани су на кратко прекинули доминацију домаћина и преузели инцијативу. Шејн Вилијамс који се прописно обрукао који трен раније сударивши се са Џорџом Нортом и том прликом изгубио лопту, искупио се тиме што је постигавши други есеј за Змајеве и спречио трећи Енглеске када је извацио лопту ван терена после грабера Мета Банахана на коју је крило домаћих и Бата било у налету.

ИЗВЕШТАВА С ТВИКЕНХЕМА: Јован Бајић
ИЗВЕШТАВА С ТВИКЕНХЕМА: Јован Бајић

Вилкинсон је другим дроп голом повисио предност Енглеске на 11 поена али последњу реч на мечу имали су Велшани који су могли и да савладају Енглезе да су се у два случаја уместо штута у аут одлучили да ударац упуте ка голу. Свакао је због тога остао жал у срцима присталица Змајева јер је деветнаестогодишњи Норт други пут на утакмици поентирао а Присланд претварањем поставио коначних 23:19 (10:7).

У сваком случају, Велс ће имати прилику за освету већ за седам дана када ће две стране укрстити копља на терену стадиона Миленијум у Кардифу одакле ће редакција Рагби Озона ексклузивно извештавати.

ЕНГЛЕСКА – ВЕЛС 23:19 (10:7)

Стадион Твикенхем у Лондону.

Гледалаца: 80.945.

Главни судија: Стив Велш (Аустралија),

Помоћници: Џорџ Клинси (Ирска), Дејвид Ченџелинг (Шкотска).

Судија у ТВ студију: Џим Џули (Шкотска)

ЕНГЛЕСКА: Алекс Корбисиеро, Дилан Хартли, Мет Стивенс, Сајмон Шо, Том Палмер, Том Крофт, Луис Муди, Џејмс Хаскел, Далијел Кер, Џони Вилкинсон, Марк Куето, Рики Флути, Ману Туилаги, Мет Банахан, Делон Армитиџ.

Ли Мирс, Дејвид Вилсон, Мауриц Бота, Том Вуд, Ричард Виџелсворт, Чарли Ходџсон, Чарли Шарплес.

ЕСЕЈИ: Џејмс Хаскел (25`), Ману Туилаги (46`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џони Вилкинсон (26`, 47`).

КАЗНЕ: Џони Вилкинсон (10`)

ДРОП ГОЛОВИ: Џони Вилкинсон (38`, 61`)

ВЕЛС: Пол Џејмс, Хју Бенет, Крег Мичел, Бредли Дејвис, Алун Вин Џонс, Ден Лидијат, Сем Ворбартон, Тоби Фалетау, Мајк Филипс, Рис Присланд, Шејн Вилијамс, Џејми Робертс, Џонатан Дејвис, Џорџ Норт, Морган Стударт.

Лојид Барнс, Рајан Бевингтон, Лук Чартлес, Рајан Џонс, Тревис Кнојл, Скот Вилијамс, Лоид Вилијамс.

ЕСЕЈИ: Џорџ Норт (19`, 75`), Шејн Вилијамс (58`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Рис Присланд (20`, 76`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.