МОМЦИ ИЗ ПРЕСТОНИЦЕ НАЈУБЕДЉИВИ У ДРУГОЈ РУНДИ ИТМ КУПА

ОДЛИЧАН: Кори Џејн у дресу Велингтона
ОДЛИЧАН: Кори Џејн у дресу Велингтона

Утакмица у Крајстчрчу у којој је Кантербери савладао Каунтис Манукау 20:15 (6:5) затворила је друго коло Првенства провинција Новог Зеланда. Наубедљиви протеклог викенда били рагбисти Велингтона декласиравши Норт Харбур 43:0 (22:0) док је највише неизвесности било у Палмерстон Норту где је Ваикато победио Манавату 28:21 (18:0).

Коло је такође обележио повратак појединих репрезентативаца у матичне регионе што је моментално рефлектовало и на учинак истих. Последњих година, обзиром да се такмичење делом поклапа са обавезама националног тима, ретко који од Ол блекса игра за провинцију.

ИТМ куп, како је званично име турниру због спонзорских разлога, генерално и служи за промоцију нових играча, откривање талената али овог викенда главни стратег Новог Зеланда Стив Хансен је био великодушан према домаћим тимовима давши зелено светло неколицини репрезентативаца да их појачају. Углавном момцима који нису имали много прилика за доказивање током Првенства четири нације.

У таквој ситуацији можда је највише профитирао Хоукс Беј привилегијом да поново у својим редовима има Израела Дага. Аријер Новог Зеланда је на гостовању у Данидену Отагу допринео тријумфу Мегпајса 38:22 (10:5) са три есеја.

С друге стране, најефикаснији је био Велингтон. Сам није ни једном поентирао али је наместио три полагања. Кори Џејн је учествовао у свакој акцији која је завршена есејем и имао веома запажену улогу у старању прилика. Због повреде је пропустио полуфинале и финале Супер рагбија са Хурикејнсима али брилијантна игра за нешто више од 40 минута колико је провео против Манаватуа, можда поново привуче пажњу Стива Хансена из које би уследио повратак у црни дрес и одлазак на Светско првенство у Енглеску.

РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

НОРТ ХАРБУР – ВЕЛИНГТОН 0:43 (0:22)

ТАСМАН – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ 34:13 (14:3)

МАНАВАТУ – ВАИКАТО 21:28 (0:18)

НОРТЛАНД – САУТЛАНД 18:27 (10:10)

ОТАГО – ХОУКС БЕЈ 22:38 (5:10)

ОКЛАНД – ТАРАНАКИ 30:24 (20:16)

КАНТЕРБЕРИ – КАУНТИС МАНУКАУ 20:15 (6:5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.