НАДА И ЗВАНИЧНО (ПОНОВО) ШАМПИОН ХРВАТСКЕ

ШАМПИОНИ ДЕВЕТИ ПУТ ЗА РЕДОМ: Рагбисти Наде.
ШАМПИОНИ ДЕВЕТИ ПУТ ЗА РЕДОМ: Рагбисти Наде.

Рагбисти сплитске Наде десетим узастопним тријумфом оствареним на Старом плацу у последњем, десетом колу Првенства Хрватске декласиравши Вилане из Красице 73:0 (46:0) и завнично су постали шампиони државе. Загреб је потврдио друго место тријумфом 18:3 (8:3) на тешком гостовању Сињу док је Макарска Ривијера победом 24:10 (12:10) против Младости предпоследње место на табели оставила клубу из престолнице.

Сплићани су као што се и очекивало лако изашли на крај с момцима из Красице. Убедљивом игром, против још увек недораслих Вилана, односно туњевина, потврдили су освајање 27. титуле првака државе чиме су девету годину за редом подигл шампионски пехар.

У борби за четврто место на табели Макарска Ривијера је савладала Младост са 24:10. Због бољег поен количника у односу на Загребчане с којима имају исти број бодова Макарани су на крају шампионске трке заузели четврту позицију док је из истог разлога треће место припало Сињу.

Загреб је предпоставио шта их очекује на гостовању све бољим Сињанима. Домаћини су повели казном Кларића Кукуза али је одговор уследио есејем Мандића а Мијић који је промашио трансформацју био је сигуран нешто касније из казненог ударца за 3:8 чиме је и завршено прво полувреме. У наставку победу момцима с лавом на грудима осигурали су Гомузак и Мијић другим полагањем

РЕЗУЛТАТИ ДЕСЕТОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ХРВАТСКЕ

СИЊ – ЗАГРЕБ 3:18 (3:8)

МАКАРСКА – МЛАДОСТ 24:10 (12:10)

НАДА – ВИЛАНИ 73:0 (46:0)

КОНАЧНА ТАБЕЛА ПРВЕНСТВА ХРВАТСКЕ

[table “15” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.