НАДА ПРЕГАЗИЛА ДУНАВ НА ПУТУ У ФИНАЛЕ БАЛКАНИКЕ

СИГУРНО ПРОШЛИ У ФИНАЛЕ: Рагбисти Наде (плаво - бели дрсесови) у акцији. ФОТО: Филип Виплингер.
СИГУРНО ПРОШЛИ У ФИНАЛЕ: Рагбисти Наде (плаво - бели дрсесови) у акцији. ФОТО: Филип Виплингер.

Рагбисти Наде у великом стилу су се пласираи у финале Бакланско – дунавског првенства. На свом Старом плацу Сплићани су лакше него што се претпоставило, обезбедили меч за титулу декласиравши Донау Пиратен из Беча 68:7 (40:0). Најефикаснији у редовима Наде био је Томислав Буразин који је четири пута пробио редове Аустријанаца и положио док је искусни Владо Урсић укњижио 14 поена из седам трансформација.

По уводним моментима меча могло се наслутити каква судбина чека Бечлије за које се сматрало да су кадри пружити значајнији отпор домаћину. Међутим, од самог старта сусрета играчи Наде су демонстрилали гостима зашто су четири године за редом прваци региона.

У првих десет минута Томислав Буразин је одлично два налетео на поп пасове Владе Урсића и у незадрживом трку лако се докопао противничког есеј простора.

ДЕТАЉ С МЕЧА НАДА - ДОНАУ. ФОТО: Филип Виплингер.
ДЕТАЉ С МЕЧА НАДА - ДОНАУ. ФОТО: Филип Виплингер.

То је увелико био сигнали Аустријанцима за узбуну али је реакција била слаба. Донау који ни мало не стоји лоше с играчким квалитетом деловао је у тим тренутцима збуњено и неодлучно.

Можда главни разлог за разочаравајуће издање Пирата са Дунава лежи у чињеници да су у четвртфиналу и победи против Витезека у Естергому изгубили оба крила а у уводним моментима окршаја у Сплиту аријера, капитена и по речима момака из Беча, најбољег играча тима Ивана Вивера.

То није Нади сметало да настави у истом ритму и полувреме заврши са плус 40.

И у другом делу сусрета наставила се иста прича. Сплићани су већ у другом минуту поново поентирали преко крила Пашка Иванчића и одмах потом четвртим есејем Томислава Буразина.

ДЕТАЉ С ПОЛУФИНАЛА БАЛКАНСКО - ДУНАВСКОГ ПРВЕНСТВА НАДА - ДОНАУ. ФОТО: Филип Виплингер.
ДЕТАЉ С ПОЛУФИНАЛА БАЛКАНСКО - ДУНАВСКОГ ПРВЕНСТВА НАДА - ДОНАУ. ФОТО: Филип Виплингер.

Ипак, почетком полседње четвртине Донау је успео да стане на ноге. Коначно су успели да консолидују редове и постигну почасни есеј продором чепа треће линије Јохана Дахлера. Макс Навас је успешно извео трансформацију али је за евентуални преокрет било одавни касно.

До краја сусрета „семафор“  на Старом плацу је мировао. Нада је поново у прилици да одбрани титулу шампиона региона, четврти пут за редом. У зависности од сутрашњег исхода у Београду у којем ће Победник укрстити копља са Загребом финале ће се играти или у спрпској или хрватској престолници.

НАДА – ДОНАУ ПИРАТЕН 68:7 (40:0)

Стадион Стари плац у Сплиту.

Гледалаца: 800.

Главни судија: Предраг Штиглић (Србија).

Помоћници: Марио Јелавић (Хрватска), Петар Матошић (Хрватска).

НАДА: Иван Миљак, Горан Чулић, Мате Борозан, Лука Вукушић, Фране Марчић, Јаков Јеретић, Анте Плазибат, Тончи Бузов, Ведран Антић, Владо Урсић, Дамир Драганић, Дује Грубишић, Томислав Буразин, Пашко Иванчић, Анте Олујић.

Милисав Милановић, Лука Перлаин, Драган Шарић, Лука Треурсић, Лука Луциано Росо, Лука Леротић, Анте Стојан.

ЕСЕЈИ:Томислав Буразин (5`, 8`, 40`, 47`) Анте Олујић (24`, 26`), Пашко Иванчић (37`, 55`)., Дамир Драганић (42`), Фране Марчић (53`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Владо Урсић (5`, 8`,25`, 39`, 40`, 43`, 47`), Лука Луциано Росо (53`, 56`).

ДОНАУ ПИРАТЕН:Себастиан Борер,Теодор Адактилос, Мануел Полак, Андреас Гаул, Кристофер Форчнер, Себастиан Фреидел, Јохан Дахлер, Александар Краученберг,Михаел Крешбаумер, Макс Навас, Гордон Чиу, Никос Хнилика, Иван Вивер.

Стефан Борозан, Богдан Михајловић, Борис Тејић, Макс Грубнер, Мтиас Дахлер, Удо Ричсон, Стефан Асбот.

ЕСЕЈ: Александар Краученберг (60`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Макс Навас (61`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.