НАСТАВЉА СЕ МОНДИЈАЛСКА ГРОЗНИЦА

МЕРКАЈУ ШКОТЕ: Јапанци прослављају победу против Јужне Африке
МЕРКАЈУ ШКОТЕ: Јапанци прослављају победу против Јужне Африке

После два дана паузе, Светски куп у Енглеској се поново захуктава мечевима другог кола у којима ће три селекције одиграти своје прве утакмице Мондијала. Шкотска ће деби на смотри најбољих репрезентација планете имати у Глостеру против Јапана, Аустралија у Кардифу у дуелу са Фиџијем, односно Румунија у Лондону у окршају са Француском.

Убица џинова, као је прозван Јапан после херојске и историјске победе против Јужне Африке, новог противника има у виду Шкота. Келти су у припремним мечевима пред турнир показали да им је форма на завидно нивоу али права битка, она за светску славу, тек предстоји. Ривали ће им бити момци из земље излазећег сунца којима је после поменутог тријумфа против Спрингбокса само небо граница. Нема сумње да ће пулени Едија Џонса желети да понове успех од пре четири дана, питање је да су имали довољно времена за опоравак за сусрет са Шкотима.

Фиџи се није обрукао против Енглеске у првој утакмици Светског купа и дефинитвно ће желети да поправи утисак, како би имали бољи учинак у односу на претходи меч али мегдан ће морати да поделе са Аустралијом, шампионом Првенства четири нације.

Оно у шта можда Фиџијанци могу да се уздају да буде на њиховој страни против селекције која је победила Нови Зеланд недавно, је чињеница да ће ово бити прва утакмица Аустралије на Мондијалу, па можда кроз опуштеност или можда “зарибансот” момака у златним дерсовима виде своју прилику за победу.

У окршају Француске и Румуније познат је фаворит, али смо за три дана досадашњег турнира видели толико, али не без разлога, поменуту победу Јапана, али и Грузије против Тонге, па можда наше источне комшије приреде неко слично изненађење.

ПАРОВИ ПРВОГ ДАНА ДРУГОГ КОЛА МОНДИЈАЛА

ШКОТСКА – ЈАПАН, Кингсхолм – Глостер

АУСТРАЛИЈА – ФИЏИ, Миленијум – Кардиф

ФРАНЦУСКА – РУМУНИЈА, Олимпијски стадион, Лондон

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.