НАСТАВЉА СЕ СУПЕР РАГБИ

СПРЕМНИ ЗА ОСВЕТУ: Лелиа Масага у продору на претходном мечу против Хајлендерса.
СПРЕМНИ ЗА ОСВЕТУ: Лелиа Масага у продору на претходном мечу против Хајлендерса.

После готово месец дана паузе проузроковане репрезентативним обавезама, наставља се такмичење најјачих тимова јужне хемисфере утакмицама 16. кола Супер рагбија. Први меч првог дана резервисан је за дуел водећих у генералном пласману Чифса који иду на гостовање Хајлендерсима у Данедин. После окршаја на стадиону Форсит Бар почеће меч у Мелбурну између Ребелса и Редса.

Један од два пораза у сезони Поглавице из Ваиката су претрпеле на свом терену на самом старту сезоне управо од Брђана и дефинитвне желе да им се освете. Чифси и Хајлендерси су одиграли 18 утакмица до сада. Рагбисти из Хамилтона су укњижили 11 победа а момци с југа јужног новозеландског острва седам.

Ребелси немају шта да изгубе обзиром да су далеко од плеј офа али ће се зато жестоко потрудити да изненаде шампиона и спрече га у освајању нових бодова који су неопходни Редсима за одбрану титуле у ноакут фази. Евентуални пораз Црвендаћа у Мелбурну практично би значио крај надању за место у плеј офу.

НЕЗАДРЖИВ: Роби Фруен у акцији против Хурикејнса.
НЕЗАДРЖИВ: Роби Фруен у акцији против Хурикејнса.

У сличној су ситацији и Хурикејнси који сутрадан иду на ноге најуспешнијој франшизи од како је 1996. године формирано такмичење тимова Аустралије, Јужне Африке и Новог Зеланда. Колико је битан меч екипи из Велингтона сведоче речи демија жуто – црних Криса Итона:

Утакмицу против Крусејдерса третирамо као да је финале Супер рагбија што практично нама и јесте јер од ње нам зависи даља судбина у такмичењу, односно пласман у нокауф фазу. Нећемо да будемо неми посматрачи сусрета, желимо да победимо у овој утакмици и морамо да победимо – рекао је Крис Итон који је добио шансу на позицији спојке у одсуству Ти Џеја Перенаре.

У утакмици одиграној у првом делу сезоне Крусејдерси су разбили Хурикејнсе у Велингтону 42:14 а Роби Фруен, центар Крсташа је завршио меч са хет триком.

ПАРОВИ 16. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИФС

РЕБЕЛС – РЕДС

Сутра:

КРУСЕЈДЕРС – ХУРИКЕЈНС

ВЕСТЕРН ФОРС – БРАМБИС

СТОРМЕРС – ЛАЈОНС

БУЛС – ЧИТАС

БЛУЗСИ, ВАРАТАСИ и ШАРКСИ су слободни

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД 16. КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.