НАСТАВЉЕНО ПРВЕНСТВО ХРВАТСКЕ, ЗАГРЕБУ ДЕРБИ

ДЕТАЉ С МЕЧА МЛАДОСТ - ЗАГРЕБ. ФОТО: Ана Келечевић.
ДЕТАЉ С МЕЧА МЛАДОСТ - ЗАГРЕБ (бели дресови). ФОТО: Ана Келечевић.

Протеклог викенда после зимске паузе настављено је Првенство Хрватске утакмицама шестог кола. Дерби меч прве пролећне рунде играо се у престолници где је Загреб као гост неочекивано и убедљиво савладао градског ривала Младост са 40:5 (12:0). У Красици Макарска Ривијера је победла Вилане 29:7 (15:7), док је Нада у Сињу тријумфовала против истоименог клуба 59:10 (31:3).

Обзиром на учинак из утакмица у припремном периоду и на последњи дуел два загребачка тима одигран на Рудешу у оквиру другог кола Друге дивизије Регионалног „Балканског“ првенства који је завршен ремијем, Младост је важила за фаворита. Међутим, играчи једног од најстаријих клубова с ових простора ту улогу нису успели да оправдају на терену.

ДЕТАЉ С МЕЧА МЛАДОСТ - ЗАГРЕБ. ФОТО: Ана Келечевић.
ДЕТАЉ С МЕЧА МЛАДОСТ - ЗАГРЕБ (бели дресови). ФОТО: Ана Келечевић.

Загреб је, чини се, без проблема успео да постигне шест есеја од којих су два била дело Јурешка а по један су укњижли Мандић, Ивић и браћа Зелић док је Мијић од шест трансформација успешни извео пет.

Најмлађи хрватски клуб који учествује у Првенству претрпео је и шести пораз у сезони. Вилане из Красица пружили су Макаранима значајнији отпор у првом полувремену када су и постигли једине поене на мечу. После брзо изведене казне на пет метара од есеј простора лопту иза гол линије је положио Павешић а Дошен је био сигуран из претварања. Ипак, у наставку Макарска Ривијера је повисила предност и с нова три бода заузела треће место на табели.

    ДЕТАЉ С МЕЧА СИЊ - НАДА: Тончи Бузов (с лоптом) предводи напад Сплићана.
ДЕТАЉ С МЕЧА СИЊ - НАДА: Тончи Бузов (с лоптом) предводи напад Сплићана.

После дводневног гостовања у Београду прве домаће обавезе Наду су дочекале у Сињу. Сплићани су били апсолутни фаворити у тој утакмици о чему сведочи и крајњи исход сусрета  у коме су гости постигли десет есеја.

РЕЗУЛТАТИ ШЕСТОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ХРВАТСКЕ

МЛАДОСТ – ЗАГРЕБ 5:40 (0:12)     

ВИЛАНИ – МАКАРСКА РИВИЈЕРА  7:29 (7:15)

СИЊ – НАДА 10:59 (3:31)

ТАБЕЛА ПРВЕНСТВА ХРВАТСКЕ ПОСЛЕ ШЕСТОГ КОЛА

[table “15” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.