НОВИ ПОРАЗ КАНТЕРБЕРИЈА

СРЕЋНИ: Фру Филсон у загрљају Мотуа Матууа после постизања есеја против Кантерберија.
СРЕЋНИ: Фру Филсон у загрљају Мотуа Матууа после постизања есеја против Кантерберија.

У Првенству провинција Новог Зеланда четврто коло донело је три утакмице, две Премијершипа и једну представника обе дивизије у којој је Таранаки на гостовању тиму из Чемпионшипа савладао Нортланд 23:16 (10:13). У квалитетнијој групи која даје првака државе Велингтон је победио Кантербери 37: 28 (20:14) док се Беј оф Пленти учврстио на првом месту Премијершип дивизије тријумфом над Ваикатом 36:8 (16:3).

Шампион Новог Зеланда претрпео је већ други пораз у сезони у свега три утакмице. Претходне недеље изгубили су Ренфурли Шилд од Саутленда на свом терену а ове а гостовању у престолници доживели  су први пораз у дуелу с Велингтоном од 2008. године. Ипак црвено – црни из Крајстчрча извукли су бонус бод есејима Робија Фруена, Тонија Тејлора, Неопа Лаулале и Бена Фунела.

ВИКТОР ВИТО У ПРОДОРУ ПРОТИВ ВЕЛИНГТОНА
ВИКТОР ВИТО У ПРОДОРУ ПРОТИВ КАНТЕРБЕРИЈА

На другој страни бонус бод поред четири за победу и прелазак на друго место табеле Премјершип дивизије Велихгтону су донели Мајкл Фобс, Скот Фуклисталер, Виктор Вито који је просто терорисао одбрану Кантерберија и Фру Вилсон полагањима док су превагу на мечу напавиле четири транформације и три казне дватесетогодињег отварача Лајонса Лима Сопоанге.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТОГ КОЛА ППНЗ

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ – ВАИКАТО 36:8 (16:3)

ВЕЛИНГТОН – КАНТЕРБЕРИ 37:28 (20:14)

НОРТЛАНД – ТАРАНАКИ 16:23 (13:10)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.