ОДРЕЂЕНЕ СУДИЈЕ ЗА СВЕТСКИ КУП У ФРАНЦУСКОЈ

ПРВИ ГРУЗИЈАЦ КОЈИ ЋЕ СУДИТИ МОНДИЈАЛ: Ника Амашукели
ПРВИ ГРУЗИЈАЦ КОЈИ ЋЕ СУДИТИ МОНДИЈАЛ: Ника Амашукели

Светски рагби одредио је делиоце правде, њихове помоћнике као и судије у ТВ студију који ће у септембру и октобру у Францукој бити задужени да све буде по правилима игре. На списку се налази 26 особа, 12 судија, седам помоћника и седам званичника у ТВ студију.

Енглез Вејн Барнс који је до сада одсудио 102. међународне утакмице и тиме држи рекорд као најискуснији арбитар, ово ће бити пети светски куп. Остао је упамћен по катастрофалниим грешкама начињеним у четвртфиналу Светског купа у Францукој и Британији 2007. када је у четвртфиналу против Фрацуске упропсатио Нови Зеланд.

Ника Амашукели постаће први Грузијац који је судити утакмице на мондијалима док ће Џој Невил из Ирске бити прва жена делилац правде на смотрама најбољих рагбиста планете и то као судија у ТВ студију. Џој је лане судила финале Светског купа за жене на Новом Зеланду где су Блек Фернси освојиле злато у окршају са Енглескињама.

Главне судије: Вејн Барнс, Метју Карли, Карл Диксон, Лук Пирс (Енглеска), Ник Бери, Ангус Гарнер (Аустралија), Бен О` Кифи, Пол Вилијамс (Нови Зеланд), Јако Пајпер (Јужна Африка), Ендру Брејс (Ирска), Метју Рејнал (Француска), Ника Амашукели (Грузија).

Помоћне судије: Крис Бушби (Ирска), Пијер Брусет (Француска), Џејмс Дулман (Нови Зеланд), Креиг Еванс (Велс), Андреа Пиарди (Италија), Кристофер Ридли (Енглеска), Џордан Веј (Аустралија)

Судије у ТВ студију: Брајан Мек Нис, Џој Невил (Ирска), Брет Кронан (Аустралија), Том Фоулеј (Енглеска), Маријус Јонкер (Јужна Африка), Брендон Пикерли (Нови Зеланд), Бен Вајтхаус (Велс)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.