ОДРЕЂЕН ЖРЕБ ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Рагби савез Новог Зеланда (NZR) објавио је распоред утакмица за Првенство провинција чије је само одржавање до недавно био под знаком питања. Такмичење које носи име по спонзору Мајтре 10, почеће 11. септембра, и састојаће се из две дивизије, Премијершипа и Чемпионшипа, са по седам тимова. Играће се десет кола по једнокружном бод систему после чега ће уследити полуфинала и финала, заказана за 21., 22., односно 27., 28. новембар.

Шампион Првенства провинција Новог Зеланда Тасман кренуће у одбрану титуле на гостовању у Пукекохеу Каунтис Манукау који су лане заузимањем последњег места у Премијершипу спали у Чемпионшип. Беј оф Пленти који је прошле године изборио пласман у виши такмичарски ниво освојивши Чемпионши, започеће сезону у свом новом дому у Ингелвуду где су се преселили из Роторуе и Тауранге.

Промена у жребу се односи на укидање утакмица четвртком увече, чиме ће недеља добити још један окршај провинцијалаца Аотеарое. Такође, попут Супер рагбија, утакмице ће уместо досадшњих 19:35 сати, почињати у 19:05.

ПРЕМИЈЕРШИП
ТАСМАН
ВЕЛИНГТОН
КАНТЕРБЕРИ
ОКЛАНД
НОРТ ХАРБУР
ВАИКАТО
БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ

ЧЕМПИОНШИП
КАУНТИС МАНУКАУ
ХОУКС БЕЈ
ОТАГО
МАНАВАТУ
ТАРАНАКИ
НОРТЛАНД
САУТЛАНД

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.