ОЛ БЛЕКСИМА ТИТУЛА КОЛО ПРЕ КРАЈА

ПОТВРДИЛИ НЕПРИКОСНОВЕНОСТ: Ма`а Нону стрелац једног од седам есеја у победи Ол блекса против Аргентине.
ПОТВРДИЛИ НЕПРИКОСНОВЕНОСТ: Ма`а Нону стрелац једног од седам есеја у победи Ол блекса против Аргентине.

Светски шампиони додали су још један трофеј у своје витрине. Коло пре краја такмичења убедљивом победом оствареном у Ла Плати уз узет бонус бод, Нови Зеланд је освојио титулу шампиона у премијерној сезони Рагби првенства, односно Купу четири нације . Ол блекси су против Пумаса постигли седам есеја за тријумф 54:15 (32:8).

Аргентинци су поново одлично отворили меч и као у првом окршају с момцима у црном одиграном у Велингтону пре три недеље. Први су положили лопту иза гол линије ривала преко демија Мартина Ландаха али су гости одмах одговорили есејима Ерона Смита и Корија Џејна а Данијел Картер је између две трансформације погодо и једну казну.

Хуан Мартин Хернандез је из казнеог ударца поново покренуо семафор али то само као да је разљутило пулене Стива Хенсона јер је Џулијен Савеа у самој завршници првог полувремена два пута поентирао.

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Кори Џејн поентира.
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Кори Џејн поентира.

Домаћини су и почетком других 40. минута уписали у листу стрелаца есејем Гонзала Камача и претварањем Хуана Мартина Хернандеза што је било све од Пумаса везано за поене до краја сусрета јер су их Новозеланђан постигли 22 без одговора Јужноамериканаца.

Кори Џејн је меч завршио хет триком јер је у још две ситуације пробушио одбрану ривала, последњи пут пресекавши додавање противника у послењем минуту чиме су Ол блекси исписали нове странице рагби историје као први освајачи тофеја намењеног победнику Купа четири нације.

Без обзира на пораз од 39 поена разлике Аргентина се није обрукала против дефинитивно најбоље репрезентације планете. Опет им је недостајао концетрације у завршницама акција, у пресудним тренутцма желели су да изведу више него што могу. У сваком случају оправдали су присуство у елтном друштву.

АРГЕНТИНА – НОВИ ЗЕЛАНД 15:54 (8:32).

Стадион Сијудад Де Ла Плата у Ла Плати.

Главни судија: Јако Пајпер (Јужна Африка).

Помоћници: Крег Жубер (Јужна Африка), Паскал Гузер (Француска).

Судија у ТВ студију: Франциско Пастрана (Аргентина).

АРГЕНТИНА: Родриго Ронсеро, Еузебио Гиназу, Хуан Фигаљо, Мануел Карица, Патрисио Албасете, Хулио Фариса Кабељо, Хуан Мануел Легиземон, Хуан Мартин Хернандез Лобе, Мартин Ландахо, Хуан Мартин Хернандез, Хорацио Агиља, Сантјаго Фернандез, Марсело Бош, Гонзало Камачо, Лукас Гонзалес Аморосино.

Аугустин Креви, Маркос Ајерца, Томас Ваљехос, Томас Леонарди, Николас Вергаљо, Мартин Родригез, Хуан Имхоф.

ЕСЕЈИ: Мартин Ландахо (8`), Гонзало Камачо (46`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Хуан Мартин Хернандез (47`)

КАЗНЕ: Хуан Мартин Хернандез (27`).

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Ендру Хор, Овен Френкс, Лук Романо, Семјуел Вајтлок, Лиам Месам,Ричи Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Круден, Данијел Картер, Џулијен Савеа, Ма`а Нону, Конрад Смит, Кори Џејн, Израел Даг.

Кевин Миаламу, Чарли Фаумуина, Броди Реталик, Сем Кејн, Пири Випу, Ерон Круден, Бен Смит.

ЕСЕЈИ: Ерон Смит (16`), Кори Џејн (23`, 49`, 80`), Џулијен Савеа (31`, 39`), Ма`а Нону (57`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (17`, 24`, 40`), Ерон Крудан (58`, 80+`).

КАЗНЕ: Данијел Картер (20`, ), Ерон Крудан (66`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.