ОЛ БЛЕКСИ И ВАЛАБИСИ, ТРЕЋЕ ИЗДАЊЕ 2013.

ЗА ЧАСТ И ПОНОС: трећи сусрет Новог Зеланда и Аустралије
ЗА ЧАСТ И ПОНОС: трећи сусрет Новог Зеланда и Аустралије

Терен Форсајт Бара у Данидену, јединог затвореног стадиона на Новом Зеланду, сутра ујутро по централоевропском времену биће поприште трећег Бледислоу куп меча Ол блекса, који су још у Велингтону крајем августа одбранили трофеј у оквиру Купа четири нације и Валабиса који желе тријумфом да се искупе за катастрофалну сезону. Утакмица на на јужном острву Аотеарое биће последња обе селекције пред одлазак на Стари континент на Новембарске тест мечеве по северној хемисфери. 

Велики ударац тим Стива Хенсона примио је на последњем тренингу пред окршај са наљућим ривалима. На такозваном капитеновом истрчавању, управо се повредио капитен Новог Зеланда. Због истегнућа задње ложе Ричард Мек Коув неће бити у прилииц да одигра 121 утакмицу у црном дресу.

ПОНОВО ПОВРЕЂЕН: Ричард Мек Коув, капитен Новог Зеланда
ПОНОВО ПОВРЕЂЕН: Ричард Мек Коув, капитен Новог Зеланда

Да зло не иде само потврдила је идентична повреда Корија Џејна. Универзалац у дијагонали коначо је био пред повратк на репрезентативну сцену после осам месеци одсуства због повреде колена али се и њему није посрећило. Мек Коува ће одменити крилни треће линије скрама Чифса Сем Кејн а Џејна Чарлс Пиутау који је одиграо сваки минут за Блузсе у недавно завршеној сезони Супер рагбија.

Наравно, далеко од тога да су Новозеланђани клонули духом због изостанка капитена. И раније су били без Ричија и бележили добре резултате. Мотива за дуел са Аустралијом никад не недостаје без обира што се ради о чисто комерцијалном дуелу као што је овај, ипак је Бледислоу куп у питању, питање части и престижа.

ПОСЛЕДЊИ ДОГОВОР ПРЕД ОКРШАЈ С ОЛ БЛЕКСИМА: Валабиси. ФОТО: Рагби Озон
ПОСЛЕДЊИ ДОГОВОР ПРЕД ОКРШАЈ С ОЛ БЛЕКСИМА: Валабиси. ФОТО: Рагби Озон

У тиму Аустралије свакако је највећа сензација Питер Бетхем. Момак који је родом с Новог Зеланда упао је у крдо Валабиса јер ни мање ни више, десет репрезентативаца који играју на позицији крила из разниих разлога нису на располагању Јуану Мек Кензију!

Секелтор је поново упарио Вила Гинију и Квејда Купера на местима девет и десет, где су добитна комбинација у Редсима, које је Мек Кензи такође водио до није преузео репрезентацију, па с правом очекује да ће веза између демија и отварача поново прорадити и створити акције за постизање поена

ЧАК ПРОДАВНИЦЕ ЖЕНСКЕ ГАРДЕРОБЕ СА ЗАСТАВАМА ОЛ БЛЕКСА. ФОТО: Рагби Озон
ЧАК ПРОДАВНИЦЕ ЖЕНСКЕ ГАРДЕРОБЕ СА ЗАСТАВАМА ОЛ БЛЕКСА. ФОТО: Рагби Озон

Даниден где се није играо Бледислоу куп ппуних 12 година, већ данима бруји о догађају. Сам пехар заједно са трофејом Вилијам Веб Елис је био изложен у музеју. Ол блекси су посећвали школе, имали тренинге са клинцима, и проводили време са навијачима у продавницама спортске опреме њиховог добављача а све у циљу подгревања атмосфере која сигурно бити усијана под кровом Форсајт Бара.

Колико је репрезентација и сама утакмица битна грађанима Данидена види се и по томе што чак и у разним продавницама поред изложених проитвода или ствари стоје и заставе Ол блекса, лопте и све оно што асоцира за предстојећи догађај. Када се има на уму да је град седиште Отаго Универзитета, једног од највећег на Новом Зеланду а самим тим и пун тинејџера који су имали посебну трибину на Форсајт Бару за утакмице Хајлендерса од именом Зоолошки врт, добар провод не може да изостане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.