ОЛ БЛЕКСИ И ПУМАСИ ОТВАРАЈУ 3. КОЛО КУПА 4 НАЦИЈЕ

ТРАДИЦИЈА: Новозеланђани изводе Хаку пред дуел са Аргентином
ТРАДИЦИЈА: Новозеланђани изводе Хаку пред дуел са Аргентином

Ол блекси, браниоци титуле у најјачем репрезентативном такмичењу јужне хемисфере окршајем са Аргентином у Хамилтону на терену стадиона Ваикато отварају треће коло Рагби првенства, односно Купа четири нације. Готово одмах по окончању сусрета на Новом Зеланду, у Бризбејну ће тренутно последња Аустралија која на претходне две утакмице није успела ни бонус бод да узме, угостити Јужну Африку на стадиојну Ленг Парк.

Међу момке у црном који су имали ту несрећу да им се у кратком временском року повреде четири отварача враћа се најбољи креатор игре данашњице. У дуелу са Пумасима поново ће дрес са бројем десет обући Данијел Картер који ће имати шансу да постане први играч на свету са 1400 постигнутих поена обзиром да му тренутно сада недостаје само један за побољшање сопственог рекорда. Сутра ће у домаћој селекцији дебитовати Френсис Саили јер Ма` а Мону мора да одмара због повреде скочног зглоба.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ОЛ БЛЕКСА И ПУМАСА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ОЛ БЛЕКСА И ПУМАСА

Аргентинци готово да немају шта да изгубе у дуелу са светским првацима сем претпоседњег места на табели. Да је понижавајући пораз 73:13 у Јоханезбургу, по сопственом признању, био само плод психичке неспремности, Аргентина је показала недељу дана касније када су Спрингбоски мање од десете минута пре краја меча успели да остваре победу 22:17. И на претходном гостовању Ол блекси се нису наиграли против Пумаса које су савладали 21:5.

Валабиси имају прилику да одскакутају са дна табеле али само у случају да баце на колена Јужну Африку, под условом да се не деси немогуће, тачније да Аргентина не изненади Нови Зеланд. Оно што је у моћи изабраника Јуана Мек Кензија је да усредсреде на своју игру и обрадују домаћу публику. Навијачи у главном граду аустралијске државе Викторија биће свим срцима у њих јер ће коначно да позицији отварача стартовати миљеник њихових Редса Квејд Купер.

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА АУСТРАЛИЈЕ И ЈУЖНЕ АФРИКЕ
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА АУСТРАЛИЈЕ И ЈУЖНЕ АФРИКЕ

Пре две недеље Аргентина је упалила аларм у стручном штабу Хајнеке Мајера а сада иду на ноге звери која је рањена после два пораза од Ол блекса. Интересантно ће бити видети играче који су отишли ван Јужне Африке да играју. Морне Стејн је допутовао из Париза, тачније Стад Франса, Зен Кичнер из Леинстера, односно Даблина док је Фури Ду При у Мендози показао да то што игра у Јапану није утицало на његове перформансе.

Сусрет у Бризбејну биће од посебне важности за Бизмарка Ду Плесија јер ће сутра одиграти 50. утакмицу за Спрингбоксе. Његовим повратком на позицију талонера, стартна постава прве линије мелеа ће бити комплетна Натал Шаркса јер му је на десном стубу рођени брат Јани Ду Плеси а с леве Тендаи Мтаварира. Без обзира што је Аустралија изгубила оба меча од Новог Зеланда не треба бити претерано сигуран у победу Јужне Африке јер Спрингбокси нису славили у земљи Кенгура још од 2009. године.

ТАБЕЛА КУПА ЧЕТИТИ НАЦИЈЕ ПРЕД ТРЕЋЕ КОЛО

[table “46” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.