ОЛ БЛЕКСИ МЕРКАЈУ ТРЕЋИ ТРИЈУМФ, ЕНГЛЕЗИ ОСВЕТУ

БИЋЕМО ПРИСУТНИ И У ХАМИЛТОНУ
БИЋЕМО ПРИСУТНИ И У ХАМИЛТОНУ

Стајнлагер серија од три тест утакмице између Новог Зеланда и Енглеске у оквиру Тест мечева средином године, коју су Ол блекси већ оствојили тријумфом и у другом окршају одиграном пре недељу дана у Данидену, завршиће се сутра ујутро по централоевропском времену, последњим сусретом рагбиста у црни и белим дресовима. Ове суботе копља ће укрстити на терену стадиона Ваикато у Хамилтону у чијој ће новинарској ложи место бити резервисано и за Рагби Озон.

Нови Зеланд је освојио серију али далеко да им недостаје мотивације за новим тријумфом над Енглезима. Тим пре да покажу и докажу свету да су бољи од гостију којима је врло мало недостајало да остваре победе у оба меча. Ол блекси желе да наставе серију од 16 везаних тријумфа коју су последњи пут остварили 60. година претходног века.

Из тима ће им због повреде претпрљене у претходном тесту недостајати Конрад Смит, којег ће заменити Малакаи Фекитоа првим стартом у црном дресу, док се међу првих 15 враћа Керијан Рид на чепа треће линије скрама, чиме ће се Џером Кеино преселити на затвореног крилног а Лиам Месам на клупу за резерве.

Енглези су фрустрирани поразима доживљеним у завршницама сусрета са Ол блексима. Део те фрустрације су истресли на Крусејдерсима које су декласирали у уторак на Рагби лига парку у Крајстчрчу 38:7. У стартну поставу се враћају Били Вунипола на чепа, Дилан Хартлина талонера, Крис Ештон на крило и Бен Јангс на демија.

Нови Зеланд је само један тест меч изгубиуо у Хамилтону. Једина репрезентација која је успела да савлада Ол блексе на стадиону Ваикато је Јужна Аркика 2009. године у оквиру Првенства, тадашње, три нације.

Интересантно је да ни Нови Зеланд нити Енглеска нису изгубили тест на којем им је правду делио судија вечерашњег сусрета, Француз Жером Гарсе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.