ОЛ БЛЕКСИ МЕРКАЈУ ТРЕЋИ ТРИЈУМФ, ЕНГЛЕЗИ ОСВЕТУ

БИЋЕМО ПРИСУТНИ И У ХАМИЛТОНУ
БИЋЕМО ПРИСУТНИ И У ХАМИЛТОНУ

Стајнлагер серија од три тест утакмице између Новог Зеланда и Енглеске у оквиру Тест мечева средином године, коју су Ол блекси већ оствојили тријумфом и у другом окршају одиграном пре недељу дана у Данидену, завршиће се сутра ујутро по централоевропском времену, последњим сусретом рагбиста у црни и белим дресовима. Ове суботе копља ће укрстити на терену стадиона Ваикато у Хамилтону у чијој ће новинарској ложи место бити резервисано и за Рагби Озон.

Нови Зеланд је освојио серију али далеко да им недостаје мотивације за новим тријумфом над Енглезима. Тим пре да покажу и докажу свету да су бољи од гостију којима је врло мало недостајало да остваре победе у оба меча. Ол блекси желе да наставе серију од 16 везаних тријумфа коју су последњи пут остварили 60. година претходног века.

Из тима ће им због повреде претпрљене у претходном тесту недостајати Конрад Смит, којег ће заменити Малакаи Фекитоа првим стартом у црном дресу, док се међу првих 15 враћа Керијан Рид на чепа треће линије скрама, чиме ће се Џером Кеино преселити на затвореног крилног а Лиам Месам на клупу за резерве.

Енглези су фрустрирани поразима доживљеним у завршницама сусрета са Ол блексима. Део те фрустрације су истресли на Крусејдерсима које су декласирали у уторак на Рагби лига парку у Крајстчрчу 38:7. У стартну поставу се враћају Били Вунипола на чепа, Дилан Хартлина талонера, Крис Ештон на крило и Бен Јангс на демија.

Нови Зеланд је само један тест меч изгубиуо у Хамилтону. Једина репрезентација која је успела да савлада Ол блексе на стадиону Ваикато је Јужна Аркика 2009. године у оквиру Првенства, тадашње, три нације.

Интересантно је да ни Нови Зеланд нити Енглеска нису изгубили тест на којем им је правду делио судија вечерашњег сусрета, Француз Жером Гарсе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.