ОЛ БЛЕКСИ НА КОРАК ОД ОДБРАНЕ ТИТУЛЕ


Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/webvol11/yl/exph2dzsorhp10r/rugbyozone.com/public_html/wp-content/plugins/wp-table-reloaded/controllers/controller-frontend.php on line 242

Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/webvol11/yl/exph2dzsorhp10r/rugbyozone.com/public_html/wp-content/plugins/wp-table-reloaded/controllers/controller-frontend.php on line 244

БЛЗУ ЦИЉА: крило Новог Зеланда Џулјен Савеа пред полагање против Пумаса
БЛИЗУ ЦИЉА: крило Новог Зеланда Џулјен Савеа пред полагање против Пумаса

Дуел Јужне Африке и Аустралије на трену стадиона Њулендс у Кејп Тауну отвориће пето коло Рагби првенства, односно Првенства четири нације. Касније у Ла Плати Аргентина ће угостити Нови Зеланд који ће у случају очекиване победе, рунду пре крај такмичења, трећу годину за редом, освојити титулу шампиона јужне хемисфере.

У претходном сусрету Валабиса и Спрингбокса, Јужоафриканци су доживели неуспех у последњим минутима сурета. Недељу дана су изгубили и од Новог Зеланда у Велингтону и тешко је за поверовати да ће претпети и трећи пораз за редом и то у Кејп Тауну где нису изгубили од Озија последњих 20 година.

Нарвано, ни Кенгури нису наивни. Форма им је у успону и сигурно је да ће Мајкл Хухпер и саиграчи желети тријумфом на стадиону Њулендс да остану на другом месту у генералном пласману Првенства четири нације али и на другом месту ранг листе Међународног рагби бода. У случају пораза, замениће места са Јужном Африком која је тренутно трећа на обе табеле.

Пре две године, баш у Ла Плати где ће и данас одмерити снаге са пумасима, Нови Зеланд је победио Аргентину и преузео титулу тада од Аустралије. велика је вероватноћа да ће се исто десити и овог пута без обзира на добре игре Јужноамериканаца у претходних пар утакмица.

У чувено црном дресу са сребрном папрати на грудима, у случају да са клупе уђе на терен, дебитоваће двадесетдвогодишњи талонер Беј оф Плентија и Чифса Нејтан Харис. Капитен светских шампиона Ричи Мек Коув ће вечерас одиграти 133. утакмицу за Нови Зеланд ћиме ће изједначити рекорд који је поставио Колин Медс игравши за Ол блексе од 1957. до 1971. године.

ТАБЕЛА ПРЕД ПЕТО КОЛО ПРВЕНСТВА ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ

НОВИ ЗЕЛАНД4400169:52420
АУСТРАЛИЈА420276:10819
ЈУЖНА АФРИКА410384:11326
АРГЕНТИНА410391:14715


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.