ОЛ БЛЕКСИ ОБЕЛОДАНИЛИ НОВУ ОПРЕМУ

У НАЈЦРЊИМ ДРЕСОВИМА ИКАД: Керијан Рид, Данијел Картер, Ричи Мек Коув, Израел Даг и Џером Кеино (с лева на десно) у новој опреми
У НАЈЦРЊИМ ДРЕСОВИМА ИКАД: Керијан Рид, Данијел Картер, Ричи Мек Коув, Израел Даг и Џером Кеино (с лева на десно) у новом руху

Светски шампиони су се у Лондону представили јавности у новим дресовима које ће “крстити” у суботу на Твикенхему против Енглеске. Најупадљивија новина на опреми која је окарактерисна као најцрња икад, је да је скинута бела крагна и све што је било бело, рачунајући број са леђа, знак произвођача, лого спонзора па и традиционалну папрат који су сад сребрни.

Немачка компанија Адидас је две године радила на изради нове опреме најуспешније рагби нације у сарадњи са репрезентативцина Новог Зеланда Ричијем Мек Коувом, Данијелом Картером, Лиамом Месамом, Ероном Смитом, Израелом Дагом и Кондардом Смитом. Примењена је технологија Анализа динамичног развлачења која се користе у авио индустрији којом су проучавана тела играча приликом покрета. У самој изради  кориштени су карбонска влакна.

Напрваљене су две врсте дресова. Посебно за играче дијагонале који су потпуно уз тело како би противник имао што мање могућности да из ухвати за сам дрес. С друге стране, они за момке у мелеу су мало комотнијји, поготово за оне у првој линији где је неопходно дозволити саиграчу али и ривалу приликом склапања скрама да ухвати противника.

Капитен Ол блекса је прокоментарисао да је задовољан новим дресовима јер су урађени баш како су они желели, обзиром и да су их и консултовани у току процеса израде. Ричи Мек Коув се осврнуо и на скидање беле краге, што ће код већине вероватно изаизвати незадовољство, поготово код оних сујеверних јер су Новозеланђани освајали трофеј Вилијам Веб Елис само када су играли у опреми са белом крагном 1987. и 2011.

Ако се прави најцрњи дрес икад, онда је логично да неће имати белу крагну. Увек ће бити незадовољних и тврдоглавих кој исе неће сложити са променом али то је живот. Мени се лично веома свиђа како изгледа. Црно је немилосрдно, црно нема изговора, црно једноставно граби ка теби – рекао је три пута проглашен за најбољег играча света, једини коме је та титула припала две године за редом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.