ОЛ БЛЕКСИ ПРЕГАЗИЛИ ИТАЛИЈАНЕ

БРУТАЛНИ: Ерон Смит деми Ол блекса приликом постизања једног од три есеја против Азура. ФОТО: WORLD RUGBY/Getty Images
БРУТАЛНИ: Ерон Смит деми Ол блекса приликом постизања једног од три есеја против Азура. ФОТО: WORLD RUGBY/Getty Images

У сусрету који је комплетирао треће коло у оквиру групе А Светског купа у Француској, Нови Зеланд је на терену стадиона Олимик Лион у Лиону декласирао Италију и поред претња Азура пред меч. Момци у црном су  нашим кошија са друге стране Сињег мора стрпали 14 есеја за убедљивих 96:17 (49:3).

Италијани су имали теоретске шансе да се домогну четвртфинала први пут у историји Мондијала. За то им је био неопходан унајмању руку реми, док би их победа заиста приближила разигравању за титулу шампиона света. Тиме вођени су и претње долазиле из тима Азура али је све остало на претњама и теорији.

Боље речено, Ол Блекси су их вратили у стварност болном али врло поучноом лекцијом рагбија.

 

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА ОЛИМПИК ЛИОН ИЗ ЛИОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА ОЛИМПИК ЛИОН ИЗ ЛИОНА: Јован Бајић

Борба се водила али до шестог минута када је Вил Џордан први пробушио одбрану Италије. После полагања универзалца у дијагонали Крусејдерса и Новог Зеланда изабраници Иана Фостера наставили су да тероришу одбрану противника.

Са три есеја истакао се Ерон Смит, по два су била дело Вила Џордана, Ардија Савее и Дена Колса а по једном су лопту иза гол линије положили Марк Телеа, Броди Реталик, Далтон Папали` и, Демијен Мек Кензи и Ентон Леинарт Браун.

Ричи Мо` унга кои је одлично руководио нападом синова Аотеарое, трансформисао је девет есеја а Демијен Мек Кензи који га је одмено у другом полувремену и то врло успешно, четири.

Није да су се Италијани обрукаи али обзиром на „претње“ које су долетале пред а везане за вечерашњи меч, деловали су смешно. Ипак, част је у тој мери сачувана да су Азури, вечерас у белим мајцама постигли два есеја која су била дело Агне Капуца и Монтае Иоанеа. Прву трансформацију је извео Томасо Алан као и прецизан шут на стативе из казне чиме је отворен рачун Италијана, док је друго претварање у поене створио Паоло Гарбиси.

НОВИ ЗЕЛАНД – ИТАЛИЈА (49:3)

Стадион Олимпик Лион у Лиону

Гледалаца: 48000

Главни судија: Метју Карли (Енглеска)

Помоћници: Ник Бери (Аустралија), Кристоф Ридли (Енглеска)

Судија у ТВ студију: Брет Кронан (Аустралија)

НОВИ ЗЕЛАНД: Офа Ту’ унгафаси, Коди Тејлор, Непо Лаулала, Броди Реталик, Скот Барет, Шенон Фризел, Далтон Папали` и, Арди Савеа, Ерон Смит, Ричи Мо` унга, Марк Телеа, Џорди Барет, Реико Иоане, Вил Џордан, Бауден Барет

Дан Колс, Тамати Вилијамс, Тарел Ломакс, Семјуел Вајтлок, Сем Кејн, Камерун Роигард, Дамиен Мек Кензи, Ентон Леинарт Браун

ЕСЕЈИ: Вил Џордан (6`, 69`), Ерон Смит (17`, 27`, 34`), Марк Телеа (19`), Арди Савеа (22`, 45`), Броди Реталик (50`), Далтон Папали` и (56`), Ден Колс (61`, 73), Денијен Мек Кензи (67`), Ентон Леинарт Браун (76`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо’ унга (8`, 18`, 20`, 23`, 28`, 35`, 46`, 51`, 56`), Демијен Мек Кензи (68`, 71`, 74`, 76`)

КАЗНЕ:

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ИТАЛИЈА: Данило Фисћети, Ђакомо Никотера, Марко Рићиони, Дино Ламб, Федерико Руца, Себастиан Негри, Микеле Ламаро, Лоренцо Каноне, Стефан Варни, Паоло Гарбиси, Монтана Иоане, Лука Мориси, Хуан Игњацио Брекс, Агне Капуцо, Томасо Алан

Хаме Фаива, Иван Немер, Симоне Ферари, Николо Каноне, Мануел Зулиани, Тоа Халафихи, Мартин Паге Рело, Паоло Одогву

ЕСЕЈИ: Агне Капуцо (48`), Монтана Иоане (80`+1`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Томасо Алан (49`), Паоло Гарбиси (80`+3`)

КАЗНЕ: Томасо Алан (10`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.