ОЛ БЛЕКСИ УБЕДЉИВОМ ПОБЕДОМ ОКОНЧАЛИ СЕРИЈУ ПРОТИВ ЕНГЛЕСКЕ

ЗАВРШИЛИ СЕРИЈУ У ВЕЛИКОМ СТИЛУ: центар Новог Зеланда Малакаи Фекитоа пред контакт са отварачем Енглеске Фредијем Брнсом
ЗАВРШИЛИ СЕРИЈУ У ВЕЛИКОМ СТИЛУ: центар Новог Зеланда Малакаи Фекитоа пред контакт са отварачем Енглеске Фредијем Брнсом

Ол блекси су у трећем тест мечу против Енглеске показали како могу да играју кад хоће и кад им ривал то дозволи. Нажалост по присталице рагбиста са Црвеном ружом на грудима, пулени Стјуарта Ланкастера нису били кадри да зауставе веома решене Новозеланђане у остварењу убељиве победе која је била остварена већ у првом полувремену. Бруку су Енглези избегли бољом игром у других 40. минута извукавши пораз 36:13 (29:6).

Већ на самом старту меча Ол блекси су ставили до знања Енглезима шта их чека. Требало им је свега четири минута да постигну први есеј. Створили су вишак играча на левој страни терена где је лопта стигла до Џулијена Савее коме није било тешко да се баци у сам угао есеја и аута.

Ерон Круден је промашио претварање али је четири минута касније исправио грешу веома добро. Прво је покупио лопту од имењака Смита који је направио инициони продор. Угледао усамљеног Џулијена Савеу на позицији крила, бацио му не најбољи пас који првотимац Хурикејнса покупио испод колена, прошао слаломом кроз неколицину Енглеза и поново положио. Из ове трансформације је Ерон Круден био прецизан као и из казне у 17. минуту.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

Продубљење пропадања је уследило и 21. минуту када је Билију Вуниполи француски делилац правде Жером Гарсе можда престрого, показао жути картон због високог обарања Ерона Крудена.

Енгелези су покренули њихов део семафора другом казнмом Фредија Брнса али је уследило ново ремек дело креативности и вештине момака у црном.

Бен Смит је повукао око половине терена, проследио пас до Корија Џејна који је са крила заломио ка средини, проиграо Ерона Смита а деми одспринтао до есеја. Са готово аут линије Ерон Круден је био прециза за додатна два поена.

Самоувереност и решеност да дотуку противника још у првом полувремену дошла је до изражаја када је Ричи Мек Коув одабрао скрам уместо шута на гол из казне. После пар фаза, и развијања игре са једне на другу страну игралишта, по десном делу терена су играчи дијагонале одлично дистрибуирали лопту у акцији у којој је малте не сваком од њих прошла кроз руке.

Поново је Бен Смит закувао, лажним пасом направивши себи простор, заломио је између тројице ривала и оставио лопту саиграчу из Хајлендерса који је био у пуном трку и завршио га између статива положивши други пут на мечу. Нови есеј Ерона Смита имењаку Крудену није било тешко да поново успешно претвори.

Гости су укренули другли лист у другом полувремену. Успели су да угасе игре Новог Зеланда која је озбиљно претила да их у пламену прогута. Створили су и акцоју која је коначно уродила плодом.

Џо Лончбури је освојио добар део терена пре него што је додао лопту до Ману Само Туилагија. Снажан продор Самоанца у редовима Енглеске је заустављен пред сам есеј а крило, Мерландф Јард је у стилу правог играча скрама, покупио лопту из рака и пренео преко гол линије. Фреди Брнс је оверио полагање тамнопутог крила Лондон Ајриша.

До самог краја сусрета водила се отворена борба у којој су оба тима у више прилика била у ситуацији да постину поене.

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Џулијен Савеа полаже
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Џулијен Савеа полаже

Оглашавања сирене за означавања краја меча обе екипе нису прихватиле. Наставили су да играју предност најпре Енглези коју је поштовао Жером Гарсе а казну скривили Ол блекси ушавши у рак из офсајда. Исту предност су користили и Новозеланђани.

Поново по десној страни терена на којој је овог пута био Кори Џејн обзиром да су, као што и парвила игре налажу, екипе промениле стране на полувремену, направили хаос у одбрани. Џејн је корацима у страну, лажним пасовима апсолутно погубио одбрану која је сву пажњу усмерила ка њему. Када су га коначно затворили, Кори Џејн је офлоудом пронашао Џулијена Савеу који је готово неометано постигао хет трик, положивши и трећи пут на сусрету.

Бауден Берет који је са клупе одменио Ерона Крудена био је прецизан из трансформације којом оверена  победа Ол блекса и у трећем тесту против Енглеза.

НОВИ ЗЕЛАНД – ЕНГЛЕСКА 36:13 (29:6)

Стадион Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 25.500.

Главни судија: Жером Гарсе (Француска)

Помоћници: Најџел Овенс (Велс), Џејмс Леке (Аустралија)

Судија у ТВ студију: Џорџ Ајуб (Аустралија)

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Ден Колс, Овен Френкс, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Џером Кеино, Ричи Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Смит, Ерон Круден, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Малакаи Фекитоа, Кори Џејн

Кеви Меаламу, Вајат Крокет, Чарли Фаумуина, Патрик Туипулоту, Лиам Месам, Ти Џеј Перенара, Бауден Барет, Рајан Кроти

ЕСЕЈИ: Џулијен Савеа (4`, 7`, 80`+), Ерон Смит (27`, 35`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ерон Круден (8`, 28`, 36` ), Бауден Барет (80`+)

КАЗНА: Ерон Круден (17`)

ЖУТИ КАРТОН: Вајат Крокет (71`)

ЕНГЛЕСКА: Џо Марлер, Дилан Хартли, Дејвид Вилсон, Корни Лоу, Џеф Парлинг, Том Вуд, Крис Робшоу, Били Вунипола, Бен Јангс, Фреди Брнс, Мерланд Јард, Кајли Естмонд, Ману Самоа Туилаги, Крис Ештон, Мајк Браун

Роб Вебер, Мет Мулан, Керијан Брукс, Џо Ланчбури, Бен Морган, Ли Диксон, Данијел Ципријани, Лунтер Бурел

ЕСЕЈ: Мерланд Јард (43`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Фреди Брнс (44`)

КАЗНЕ: Фреди Брнс (8`, 18`)

ЖУТИ КАРТОН: Били Вунипола (21`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.