ОРЛИЋИ СА ШАХОВНИЧАРИМА ЗА ПРЕЛАЗАК У ВИШИ РАНГ


Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/webvol11/yl/exph2dzsorhp10r/rugbyozone.com/public_html/wp-content/plugins/wp-table-reloaded/controllers/controller-frontend.php on line 242

Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/webvol11/yl/exph2dzsorhp10r/rugbyozone.com/public_html/wp-content/plugins/wp-table-reloaded/controllers/controller-frontend.php on line 244

ЈУНАЦИ ИЗ АНДОРЕ: јуниори Србије. ФОТО: РСС
ЈУНАЦИ ИЗ АНДОРЕ: јуниори Србије. ФОТО: РСС

Такмичење у оквиру конференције 1 Европског првенства за играче до 18 година старости које се игра у Андори, кулминираће утакмицама, последњег, петог кола. Репрезентација Србије има шансе да се следеће године нађе у квалитетнијој групи ако данас победи вршњаке из Хрватске и под условом да Данска изгуби од Молдавије.

Орлићи су у Андори забележили победе против Молдавије 5:0 и Мађарске 12:11. Уследио је једини пораз, управо од Данаца 13:7, али су ране излечене тријумфом 13:5 у окршају са домаћинима турнира.

Хрвати су остварили три победе и један реми са Андором. Налазе се на првом месту табеле конференције 1 Европског првенства за играче до 18 година. Следи Данска која је сакупила исти број бодова као и Орлићи али се због бољег поен количника, налази на позицији изнад Србије.

Да би се пласирали у квалитетнију групу, тачније, да би играли следеће године за Европски трофеј, Орлићи прво морају да матирају Шаховничаре. Други услов, на који синови Србије нажалост, немају утицај, је да Данаци изгубе у сусрету са Молдавијом, селекцијом која је најмање приказа у току турнира обзиром да се налази на последњем месту са четири пораза из четири утакмице.

У претходном окршају Орлића и младих Шаховничара, на турниру одиграном у Београду на Ади Циганлији, управо пред такмичење у Андори, Хрватска је победила Србију 19:0.

Редослед догађаја за крајње позитиван исход операције Андора је јасан, али какв год учинак да остваре у последњем тесту, Орлићи се сигурно могу поносно вратити у отаџбину уздигнутих чела јер су великом пожртвованошћу и борбом остварили успех који нико не може оспорити.

Јован Бајић

ТАБЕЛА КОНФЕРЕНЦИЈЕ 1 ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ИГРАЧЕ ДО 18 ГОДИНА

ХРВАТСКА431077:2111
ДАНСКА430147:3210
СРБИЈА430137:2910
АНДОРА411240:367
МАЂАРСКА410322:646
МОЛДАВИЈА400410:514

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.