ОРЛОВИ ЗГРАБИЛИ ПОБЕДНИЧКИ ПЕХАР ТУРНИРА СРБИЈА 7

ЗАЈЕДНИЧКА ФОТОГРАФИЈА СВИХ УЧЕСНИКА СРБИЈА 7
ЗАЈЕДНИЧКА ФОТОГРАФИЈА СВИХ УЧЕСНИКА СРБИЈА 7

Рагбисти Србије убедљивим тријумфом 26:0 (19:0 ) у финалу против Хрватске освојили су пехар намењен победнику међународног турнира у рагбију седам Србија 7 који се одиграо на терену Републичког завода за спорт на Кошутњаку. Треће место освојили су репрезентативци Бугарске савладавши Босну и Херцеговину 29:19 (19:7).

Четири националана тима Балкана демонстрирали публици која се нажалост у малом броју окупила на Кошутњаку све чари рагбија седам. Експлозвност, динамика и атрактивност су атрибути којима се одликује олимпијска дисциплина а управо то су прказали „седмичари“ југоисточног дела Европе.

ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ХРВАТСКА: Борис Мартић (доле) и Иван Пирковић у дуелу са Шаховничарима.
ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ХРВАТСКА: Борис Мартић (доле) и Иван Пирковић у дуелу са Шаховничарима.

Највише умећа у игри седам на седам са полувременом од седам минута имали су Орлови. У првом колу Србија је савладала Хрватску 17:7, у другом је пала Бугарска са 31:0 док је Босна и Херцеговина претрпела пораз 43:0.

У финалу копља су поново укрстили Орлови и Шаховничари а домаћини су били још убедљивији у односу на претходни сусрет две стране победивши западне комшије 26:0. Два есеја за Србију постигао је првотимац Краљевског београдског рагби клуба Борис Мартић док су по један били дело момака из Победника Милана Орловића и Миладина Живанова. Орловић је два пута био прецизан из дроп гола док се на исти начин у листу стрелаца уписао и Андреј Јанковић.

ДЕТАЉ С ФИНАЛА СРБЈА 7: Александар Ђорђевић у продору против Хрвата.
ДЕТАЉ С ФИНАЛА СРБЈА 7: Александар Ђорђевић у продору против Хрвата.

Репрезентације на мини балканском првенству у рагбију седам играле су у следећем саставу:

БУГАРСКА: Иван Петров, Красимр Атанасов, Михаил Михов, Николај Крастев, Ивајло Иванов, Петар Николов, Галин Иванов, Светослав Блгојев, Теодор Богданов, Цветустин Цветков.

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Анес Смирков, Захид Садрија, Дамир Џанићи, Сандро Мргић, Алдин Муратовић, Крешимир Марковић, Кемал Кадрић, Неиро Ахмић, Елвин Спахић, Вахет Кокић.

СРБИЈА: Борис Мартић, Марко Ристић, Немања Симоновић, Иван Пирковић, Миладин Живанов, Александар Ђорђевић, Александар Петровић, Никола Симоновић, Андрија Јанковић, Никола Арсић, Витор Љубичић, Урош Бабић, Милан Орловић.

ХРВАТСКА: Никола Павешић, Владо Урсић, Лука Јурешко, Анте Плазибат, Роко Кртсуновић, Денис Мухоберец, Маро Бунић, Филип Мијић, Мирослав Мандић, Ник Јуришић, Филип Марио.

ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО БиХ - БУГАРСКА
ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО БиХ - БУГАРСКА

РЕЗУЛТАТИ ТУРНИРА СРБИЈА 7

Прво коло:

ХРВАТСКА – СРБИЈА 7:17

БУГАРСКА – БиХ 10:12

Друго коло:

ХРВАТСКА – БиХ 36:0

БУГАРСКА – СРБИЈА 0:31

Треће коло:

ХРВАТСКА – БУГАРСКА 35:7

БиХ – СРБИЈА 0:43

За треће место:

БиХ – БУГАРСКА 19:29 (19:7)

Финале:

СРБИЈА – ХРВАТСКА 26:0 (19:0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.