ОРЛОВИ МЕРКАЈУ ЛУКСЕМБУРГ

ДЕТАЉ СА МЕЧА У ЉУБЉАНИ: рагбисти Србије покушавају да зауставе Словенце
ДЕТАЉ СА МЕЧА У ЉУБЉАНИ: рагбисти Србије покушавају да зауставе Словенце

Сениорска репрезентација Србије ће на игралишту на Ади Цигналији одиграти прву утакмицу на домаћем терену у оквиру новог двогодишњег циклуса такмичења у оквиру Купа европских нација. Претходне суботе Орлови су премијерном мечу сезоне у групи  Ц, дивизије 2  претрпели пораз од Словеније и сигурно је да ће данас од 14 сати на Београдском мору против Луксембурга желети да поправе утисак од пре недељу дана.

После прошлосезонског испадања из групе Б, дивизије 2 Србија се налази на најнижим међународним гранама у последње време, што је само последица и рефлексија стања уопште у српском рагбију, односно Савезу који је по опису посла и најодговорнији за домаћи рагби. Сада смо у друштву са велесилама попут Аустрије, Данске, поменуте Словеније и данашњег ривала Луксембурга.

Али да се оставимо “политике” за неки други тренутак и да се окренемо мечу који очекује Орлове на Ади Циганлији. У Љубљани је претрпљен дебакл од Словеније. Вероватно постоји разумно објашњење за понижавајући пораз 48:3, али и о томе неком другом приликом.

Сада се у сваком случају треба концентрисати на првог предстојећег противника што је у овом случају Луксембург. Нису наивни колико год да делују. У својим редовима имају и Енглеза и Француза и меч са Србијом ће бити први у такмичењу обзиром да су у првој рунди били слободни.

Без обзира на катастрофу у Љубљани, треба се данас појавити на Ади Циганлији и пружити помоћ са трибина у виду подршке момцима који ће носити дрес Србије и представљати нашу земљу на терену. У крајњој линији, дефинитвно није њихова кривица за стање у домаћем рагбију које је благо речено ужасно и које се, наравно и нажалост преноси на националну селекцију.

Не будите лењи, дођите на Аду, дајмо замајац крилима наших Орлова у лету ка првој победи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.