ОРЛОВИ ПРИЗЕМЉЕНИ У ЈОСИПДОЛУ

ДЕТАЉ С МЕЧА ХРВАТСКА - СРБИЈА. ФОТО: Ана Келечевић
ДЕТАЉ С МЕЧА ХРВАТСКА - СРБИЈА. ФОТО: Ана Келечевић

У оквиру припрема пред старт обавеза које следе у Купу европских нација у фер и кореткно одиграној утакмици у Јосипдолу на стадиону истоименог фудбалског клуба репрезентација Хрватске савладала је национални тим Србије 44:10 (29:7).

После почетног испитивања снага домаћини су искористили лошу организацију и недостатак комикације у редовима Србије и наметнули своју игру. Агресивношћу у раковима, добро уиграним акцијама дијагонале Хрватска је решила прво полувреме у своју корист са 29:7 постигнувши четири есеја.

Орлови су имали своје шансе у првих 40 минута које нису успели да реализују више својом кривицом а не противника. Ипак из полу контре, пасом по левој страни терена репрезентативци Србије раширли су одбрану ривала а целу акцију крунисао је Марко Милосављевић есејем. Поентирање првотимца Партизана трансформисао је Миладин Живанов.

ДЕТАЉ С МЕЧА ХТВАТСКА - СРБИЈА. ФОТО: Ана Келечевић
ДЕТАЉ С МЕЧА ХТВАТСКА – СРБИЈА. ФОТО: Ана Келечевић

После паузе Хрвати су наставили сусрет у истом стилу. Постигли су још три есеја док је све што су репрезентативци Србије успели да материјализују је казна Марка Капора.

ВАЗДУШНИ ДУЕЛ: Надмудривање у ауту
ВАЗДУШНИ ДУЕЛ: Надмудривање у ауту

Пораз претрпљен од респектабилног противника који нови циклус Купа европских нација започиње у групи изнад Србије свакако не представља реалне могућности изабраника Недељка Савића обзиром на потенцијал који поседују. За припреме пред мегдан са Словенцима имају недељу дана на располагању.  Прави тест способности биће у Љубљани у суботу 23. октобра када српски рагбисти играју прву утакмицу КЕН.

ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ ХРВАТСКА - СРБИЈА. ФОТО: Ана Келечевић
ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ ХРВАТСКА – СРБИЈА. ФОТО: Ана Келечевић

Хрватска – Србија 44:10 (27:7)

Стадион фудбалског клуба Јосипдол

Гледалаца: 700.

Судија: Јосип Бартолић (Хтватска).

ХРВАТСКА: Борозан, Милановић, Драженовић, Ујаковић, Думанчић, Дражина, Бузов, Тврдић, Мијић, Мандић, Шута, Јуришић, Матић, Буразин, Славичек. Играли су још: Крамарић, Јурешко, Видановић, Јосип Михаљ, Гргић, Томић Ферић.

ЕСЕЈИ: два Јуришић, два Јурешко, Тврдић, Мандић, Шута, Матић.

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Јуришић, Мијић.

СРБИЈА: Ђукић, Симоновић (Сретеновић), Јоксимовић (Бајић), Бабић, Мичић (Вуковић), Думић, Ристић (Мартић), Дорошки (Бркић), Петровић, Милосављевић, Војводић (Капор), Ђорђевић, Живанов, Јанковић (Арсић), Орловић.

ЕСЕЈ: Милосављевић.

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Живанов.

КАЗНА: Капор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.