ОРЛОВИ РАСТРГЛИ СЛОВЕНЦЕ

НЕМИЛОСРДНИ ОРЛОВИ: Борис Мартић (с лоптом) стрелац два есеја против Словеније.
НЕМИЛОСРДНИ ОРЛОВИ: Борис Мартић (с лоптом) стрелац два есеја против Словеније.

На терену Краљевског боградског рагби клуба на Ади Циганлији репрезентација Србије декласирала је Словенију 52:0 (33:0) не дозволивши индиспонираним гостима да постигни ни почасне поене на мечу којим је стартовао други дела такмичења у друпи Б дивизији 2 Купа европских нација. Убедљивим тријумфом Орлови су прелетили са предпоследњег на друго место на табели.

Изабраници Драгана Грујића били су апсолутно доминантни у односу на Словенце. У јату Орлова можда више од других се истакао Милан Орливић хет триком. Универзалац у дијагонали Победника стрпао је Змајчецима три есеја док је један мање постигао Борис Мартић. Друго полагање чепа треће линије који гради каријеру у Пољској у надокнади времена запечатило је победу рагбиста Србије и то у трениуцима када су били с играчем мање због црвеног картона Миладина Живанова.

Орлови су се са четири бода добијена за победу и бонус бодом који се добија за четири и више постигнута есеја на мечу, винули на другу позицију групе Б, дивизије 2 Купа европских нација. Интересантно је да је национални тим Србије први бонус поен зарадио управо против Словеније. Прва је Швајцарска и у случају да Србија победи Сајџије у земљи чоколаде за две недеље макар на тренутак би заузели прво место у групи. Тиме би у многоме увећали шансе да ако не задрже лидерску позицију онда буду други на крају двогодишњег такмичења што би им омогућило бараж у квалитетније друштво с претпоследњом селекцијом из групе А дивизије 2 КЕН.

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Милан Орловић, стрелац три есеја против Словеније.
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Милан Орловић, стрелац три есеја против Словеније.

СРБИЈА – СЛОВЕНИЈА 52:0 (33:0)

Терен на Ади Циганлији у Београду.

Главни судија: Томаш Тума (Чешка).

Помоћници: Дејан Штиглић (Србија), Душан Лесковар (Словенија).

СРБИЈА: Срђан Николић, Павле Анђелић, Предраг Вранеш, Бранислав Петровић, Александар Крстић, Марко Ристић, Данило Булатовић, Борис Мартић, Немања Симоновић, Марко Капор, Урош Бабић, Милан Орловић, Миладин Живанов, Александар Ђорђевић, Ненад Матејић.

Владимир Ђукић, Иван Родић, Немања Симоновић, Небојша Јовановић, Властимир Сретеновић, Милан Растовац, Игор Дејановић.

ЕСЕЈИ: Милан Орловић (3`, 28`, 42`), Бранимир Петровић (13`), Павле Анђелић (31`), Борис Мартић (35`, 80`+3`), Игор Дејановић (72`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Павле Анђелић (4`), Марко Капор (29`, 32`, 36`, 42`, 80`+3`).

ЖУТИ КАРТОН: Ненад Матејић (55`).

ЦРВЕНИ КАРТОН: Миладин Живанов (79`).

СЛОВЕНИЈА: Тиг Хочевар, Грега Миљуш, Лука Миклић, Изток Јаворник, Клемен Собак, Себастијан Рман, Грегор Косановић, Жарко Крсмановић, Петер Гобец, Симон Гомбец, Алјаз Краљ, Дамјан Јовић, Павле Зле, Урбан Магусар, Дамјан Ахачић.

Блаж Хабјанић, Андреј Субић, Домен Славец, Клемен Славец, Лука Арко, Игор Михелић, Матео Мозетић.

ЖУТИ КАРТОН: Петер Гобец (51`), Урбан Магусар (66`).

[table “11” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.