ПАРИЖАНИ ПРВИ ПОЛУФИНАЛИСТИ ЧЕЛИНЏ КУПА

ПРОШЛИ ДАЉЕ: Жулијен Дупи деми и један од најбољих појединаца Стад Франаса у победи над Чифсима.
ПРОШЛИ ДАЉЕ: Жулијен Дупи деми и један од најбољих појединаца Стад Франаса у победи над Чифсима.

Есејем Пола Вилијамса два минута пред крај сусрета којим су извојевали победу 22:17 (6:9) на терену стадиона Шарлети у Паризу, Стад Франс је постао први полуфиналиста Челинџ купа. Преостала три меча четвртфинала Тулон – Харлеквинс, Воспс – Биариц и Брив – Скарлетс одираће се у следећа три дана.

Поглавице из Девона којима ово тек друга сезона не само у Челинџ купу него и енглеском Премијершипу из којег су се квалификовали за друго по квалитету такмичење Старог континента, водиле су на полувремену захваљујући три прецизна шута из казне Игњација Миереса у односу на два Жулијена Дупија али и жутом картону Филипеа Контепомија.

Парижани су повели у наставку есејем Ђибрила Камаре и са још две казне Дупија али су Чифси успели да изједначе полагањем резервисте Серелија Накелевукија и претходном казном Миереса.

Како су Енглези играли у завршници меча чинило се да ће пошлогодишњи финалиста ову сезону завршити у четвртфиналу, поготово после дроп шута на гол Аргентинца Игњација Миереса пет минута пред крај који је на срећу присталица домаћих, прошао поред десне стативе.

Међутим, у једном од последњих напада на мечу, Жулијен Дупи је одлично закувао акцију, правовремено и прецизно упослио Пола Вилијамса а репрезентативац Самое поентирао за победу 22:17.

ПЕХАР ЧЕЛИНЏ КУПА
ПЕХАР НАМЕЊЕН ОСВАЈАЧУ ЧЕЛИНЏ КУПА

РЕЗУЛТАТ И РСПОРЕД МЕЧЕВА ЧЕТВРФИНАЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

СТАД ФРАНС – ЕКСЕТЕР ЧИФС 22:17 (6:9)

Сутра:

ТУЛОН – ХАРЛЕКВИНС

Субота, 7. април:

ЛОНДОН ВОСПС – БИАРИЦ ОЛИМПИК

Недеља, 8. Април:

БРИВ – ТЛАЛЕТЛИ СКАРЛЕТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.