ПАРТИЗАН УБЕДЉИВ У НОВОМ САДУ

ДЕТАЉ С МЕЧА ВОЈВОДИНА - ПАРТИЗАН: Зоран Радека и Милош Љубичић избацују Срђана Шарчевића у аут. ФОТО: РАГБИ ОЗОН
ДЕТАЉ С МЕЧА ВОЈВОДИНА - ПАРТИЗАН: Зоран Радека и Милош Љубичић избацују Срђана Шарчевића у аут. ФОТО: РАГБИ ОЗОН

Партизан се пласирао у полуфинале Купа Србије убедљиво савладавши Војводину 60:8 (19:3) на помоћном терену стадиона Фудбалског клуба Кабел у Новом Саду. Рагбисти из Хумске 1 су у Српској Атини десет пута положили лопту иза противничке гол линије док су црвено – бели успели да постигну почасни есеј у другом полувремену преко Срђана Србљанина.

Рачун момака са црно – беле стране Топчидерског брда отворио је капитен на овом сусрету Ненад Матејић. После поентирања репрезентативног аријера у листу стрелаца су се уписали Владимир Дејановић, Никола Ненадовић, Ђорђе Прерадојевић, Игор Дејановић, Петар Перичић, Милош Мизић, Милош Љубичић и два пута капитен јуниорског државног тима Стефан Ђорђевић.

Четрдесеттрогодишњи Саша Ђукић који је као вино, четири пута је био прецизан из трансформације и млађани Ђорђе Прерадојевић једном.

СЕВАЛЕ И ПЕСНИЦЕ: Горан Поробић размењује "поздраве" с Владиниром Станићем. ФОТО: РАГБИ ОЗОН
СЕВАЛЕ И ПЕСНИЦЕ: Горан Поробић размењује "поздраве" с Владиниром Станићем. ФОТО: РАГБИ ОЗОН

Свој тренутак на мечу су имали крилни треће линије мелеа Партизана Вукашин Медић и чеп треће линије скрама Војводине Горан Поробић. После кошкања у раку, односно уједа Медића за подлактицу Поробића севнуле су и песнице где је најдебљи крај извукао ни крив ни дужан Владимир Станић.

Не тако лош као што уме да буде, главни судија меча Зоран Мичић је сасвим заслужено показао обојици жути картон. После десет минута хлађења глава на клупи за кажњене Вукашин Медић и Горан Поробић су се вратили у игру али су се претходно у правом спортском, рагби духу као што и доликује – помирили стиском руке и пријатељским загрљајем.

СПОРТСКИ ПОЗДРАВ МЕДИЋА И ПОРОБИЋА
СПОРТСКИ ПОЗДРАВ МЕДИЋА И ПОРОБИЋА. ФОТО: РАГБИ ОЗОН

Једини есеј Војводине је произашао из мола формираног после добро изведеног аута. После једне фазе и рака Срђан Србљанин је прошао по затвореној страни и положио.

Интересато је да Партизан допутовао у Нови Сад и одиграо такмицу са 12 “клинаца” од којих су Ђорђе Прерадојевић, Петар Перичић, Никола Ненадовић, Милош Мизић и Милош Љубичић први пут у сениорској конкуренцији постигли есеје у црно – белом дресу.

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ЗА ВОЈВОДИНУ: Срђан Србљанин у покушају продора кроз Ненада Матејића (десно) и Владимира Дејановића. ФОТО: РАГБИ ОЗОН
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ЗА ВОЈВОДИНУ: Срђан Србљанин у покушају продора кроз Ненада Матејића (десно) и Владимира Дејановића. ФОТО: РАГБИ ОЗОН

Похвале иду и на рачун Војводине која такође има млад тим и пред којим је дефинитвно светла будућност под условом да наставе с вредним радом.

ВОЈВОДИНА – ПАРТИЗАН 8:60 (3:19)

Помоћни терен Фудбалског клуба Кабел у Новом Саду

Гледалаца: 20

Главни судија: Зоран Мичић (Београд)

Помоћници: Иван Родић (Београд), / ()

Делегат: Добривој Бабић (Београд)

ВОЈВОДИНА: Мирослав Попов, Срђан Шарчевић, Марко Пакловић, Никола Милошев, Марко Зечевић, Игор Раич, Јован Гагић, Горан Поробић, Марко Новосел, Срђан Србљанин, Никола Ристивојевић, Никола Вукадинов, Рајко Јанковић, Василије Јовановић, Предраг Банић.

Александар Славковић, Дејан Сич, Горан Жмукић, Славко Нестеровић, Жељко Терзин, Љубомир Ђерић, Ђорђе Гутик

ЕСЕЈ: Срђан Србљанин (69`)

КАЗНА: Марко Новосел (27`)

ЖУТИ КАРТОН: Горан Поробић (36`)

ПАРТИЗАН: Иван Ничић, Милош Јоксимовић, Милош Љубичић, Владимир Станић, Ђорђе Прерадојевић, Вукашин Медић, Стефан Ђорђевић, Дејан Тасић, Борислав Радић, Игор Дејановић, Зоран Радека, Ненад Матејић, Владимир Дејановић, Никола Ненадовић, Саша Ђукић.

Никола Среткобић, Стефан Милеуснић, Петар Перичић, Петар Марковић, Иван Спасеновић, Милош Мизић

ЕСЕЈИ: Ненад Матејић (12`), Владимир Дејановић (17`), Никола Ненадовић (35`), Ђорђе Прерадојевић (45`), Игор Дејановић (48`), Стефан Ђорђевић (52`, 66`), Петар Перичић (57`), Милош Мизић (64`), Милош Љубичић (74`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Саша Ђукић (13`, 18`, 45`, 49`), Ђорђе Прерадојевић (67`)

ЖУТИ КАРТОН: Вукашин Медић (36`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.