ПЛАВЦИ И ОЛУЈНЦИЈИ ОТВАРАЈУ 12. КОЛО СУПЕР РАГБИЈА


ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА БЛУЗСА И СТОРМЕРСА: Тиан Либенберг у продору
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА БЛУЗСА И СТОРМЕРСА: талонер Олујника Тиан Либенберг у продору


Окршајем у Албанију на стадиону Норт Харбур између Блузса и Стормерса почиње 12. коло Супер рагбија. У програму првог дана биће још дуел Ребелса и Чифса у Мелбурну, за суботу је заказано четири сусрета док недељна утакмица у Бризбејну између Брамбиса и Крусејдерса затвара 12. рунду најјачег клубског такмичења јужне хемисфере у којем ће слободни бити Читаси.

Плавци и Олујнци су до сада одиграли 15 утакмица од којих је франшиза базирана у Окланду осам пута тријумфовала а екипа из Кејп Тауна седам међутим, последња три сусрета Јужноафриканци су решили у своју корист и то два пута на тлу Новог Зеланда.

КЕЈДЕН НЕВИЛ ОПКОЉЕН ПОГЛАВИЦАМА
КЕЈДЕН НЕВИЛ ОПКОЉЕН ПОГЛАВИЦАМА

Бунтовници из Мелбурна и актуелни шампион Супер рагбија самао су се једном састали до сада што и не чуди обзиром да је аустралијска држава Викторија добила Супер рагби тим тек 2011. Исте године Чифси су били убедљиви против Ребелса савладавши их 38:10 на стадиону Ваикато у Хамилтону. Можда ће исход првог гостовања Поглавица Мелбурну бити исти као и када су се први пут сусреали али вероватно не с толиком разликом јер се у редове Бунтовника враћа опорављени Куртли Бил.

На терену јединог затвореног стадиона на Новон Зеланду – Форсит Бару у Данидену, Бредли Торн ће у суботу против Шаркса одиграти 100. Супер рагби утакмицу. Играч друге линије мелеа је започео каријеру у елитном друштву екипа из Новог Зеланда, Аустралије и Јужне Африке 2001. у дресу Крусејдерса за које је играо 92 пута. Ове године је попунио редове Хајлендерса пуне Ол блекса али који нажалост, још увек нису у 2013. осетили сласт победе. Можда је забележе баш против прологодишњих финалиста и тиме увећају славље Торну.

ОБЕЛЕЖАВА ЈУБИЛЕЈ, ВАЉДА ЋЕ ГА ПРОСЛАВИТИ ПОБЕДОМ: Бредли Торн у продору
ОБЕЛЕЖАВА ЈУБИЛЕЈ, ВАЉДА ЋЕ ГА ПРОСЛАВИТИ ПОБЕДОМ: Бредли Торн у продору

ПАРОВИ 12. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

БЛУЗС – СТОРМЕРС

РЕБЕЛС – ЧИФС

Субота, 4. мај:

ХАЈЛЕНДЕРС – ШАРКС

ВЕСТЕРН ФОРС – РЕДС

САУТЕРН КИНГС – ВАРАТАС

БУЛС – ХУРИКЕЈНС

Недеља, 5. мај:

БРАМБИС – КРУСЕЈДЕРС

У 12. колу Супер рагбија слободни су ЧИТАСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД 12. КОЛО

[table “28” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.