ПОБЕДЕ ДОМАЋИНА У ЗЕМЉИ ЗМАЈЕВА

ПРЕКИНУЛИ НИЗ ПОРАЗА: Капитен Велса и Кардиф Блузса Сем Ворбартон у дуелу с Драгонсима.
ПРЕКИНУЛИ НИЗ ПОРАЗА: Капитен Велса и Кардиф Блузса Сем Ворбартон у дуелу с Драгонсима.

У уводним мечевима 12. кола Про 12 који су били у знаку велшских франшиза, домаћини су извојевали победе. По изузетно тешком терену стадиона Армс парк натопљеним кишом која је уз јак ветар обавила главни град земље змајева, Кардиф Блузси су савладали Њупорт Гвент Драгонсе 12:10 (9:0). Свега тридесетак киломерата ваздушном линијом западније, у Своснсију на стадиону Либерти, у битно питомијим временским условима али далеко напетијој атмосфери, Оспрејси су испрашили Тлалетли Скарлетсе 32:3 (19:3).

У престоничкој драми Плавци су успели да прекину низ пораза казнама Риса Патсела. Змајеви су имали шансу за вођство у уводним тренутцима меча али су се одлучили да уместо шута на гол лопту упуте у аут. Ипак, смогли су снаге за преокрет полагањем Ендија Туилагија, трансформацијом Вејна Еванса и казном резервисте Луиса Роблинга али је тријумф домаћима обезбедио Патсел четвртим казненим ударцем.

ДЕТАЉ С ЛОКАЛНОГ ДЕРБИЈА: Оспрејси и Скарлетси у "загрљају".
ДЕТАЉ С ЛОКАЛНОГ ДЕРБИЈА: Оспрејси и Скарлетси у "загрљају".

У односу на утакмицу у Кардифу, она у Свонсију је била далеко мирнија и резултатски и што се атмосферских услова тиче. Оспрејси су казненим и есејима Џејмса Кинга и капитена Кана Фотуали` ија који је постигао и дроп гол, уз три трансформације и казну Дана Бигара лако поразили Скарлетсе. Гости су својом недисциплином у великој мери помогли домаћину у освајању нова четири бода обзиром да им је Најџеј Овенс покатао три жута и два црвена картона.

Жуте су добили Џорџ Ерл у 29. минуту, Тревис Кнојл у 65. и  Алед Томас у 72. док су Роб Мек Кускер и Герет Овен црвене зарадили у самој завршници меча који су момци из Тлалетли региона завршили с 12 играча на терену.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 12. КОЛА ПРО 12

Јуче:

КАРДИФ БЛУЗС – ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС 12:10 (9:0)

ОСПРЕЈС – ТЛАЛЕТЛИ СКАРЛЕТС 32:3 (19:3)

Субота, 29. децембар:

БЕНЕТОН ТРЕВИЗО – ЗЕБРЕ

ЕДИНБУРГ  – ГЛАЗГОВ ВОРИОРС

МАНСТЕР – АЛСТЕР

ЛЕИНСТЕР – КОНАХТ

Категоријеn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.