ПОБЕДОМ ХОУКС БЕЈА СТАРТОВАЛО ПЕТО КОЛО ПРВЕНСТВА НОВОГ ЗЕЛАНДА

ТУ УМАГА МАРШАЛ У ПРОДОРУ ПРОТИВ НОРД ХАРБУРА
ТУ УМАГА МАРШАЛ У ПРОДОРУ ПРОТИВ НОРД ХАРБУРА

Првотимци Хоукс Беја остварили су убедљиву победу на гостовању Норд Харбуру савладавши их 39:10 (17:3) у првој утакмици петог, комплетног кола Првенства провинција Новог Зеланда. Преосталих шест мечева од којих су три између ривала из Премијершип, односно Чемпионшип дивизије, одиграће се сутра и у дане викенда а можда најзамљивији биће у Инверкаргрилу где ће Саутленд покушати да одбрани Ренфурли Шилд у дуелу с Каунтисом Манукауом.

Момци из Залива јастреба у окршају у Северној луци постигли су пет есеја преко Туе Сасевее, Сонае Таумалолоа, Ту Умаге Маршала, Жилса Каке и Хикаире Форбса док је Ендру Хорел био сигуран из четири трансформације и две казне.

Свакако да ће велика пажња бити концентрисана на дешавања на терен стадиона Рагби парк у Инверкаргрилу јер ће рагбисти Саутленда бити на велком искушењу. У госте им долази првотимци Каунтиса Манукауа с намером да им одузму Ренфурли Шилд који су поново у свој посед вратили пре шест дана јуначком победом 22:19 у Крајстчрчу против шампиона Кантерберија.

ХОЋЕ ЛИ ГА ЗАДРЖАТИ: Рагбисти Саутленда прослављају повратак Ренфурли Шилда с навијачима.
ХОЋЕ ЛИ ГА ЗАДРЖАТИ: Рагбисти Саутленда прослављају повратак Ренфурли Шилда с навијачима.

Стегси су после пола века до највеће реликвију новозеландског рагбија дошли управо против црвено – црних пре две године али им је Кантербери прошле сезоне одузео трофеј да би га ове Саутленд вратио дроп голом Џејмса Вилсона у последњим минутима меча. На питање да ли ће тренутни чувари Рефурли Шилда то остати и после дуела са Каунтисом Манукауом даће одговор сутрашња утакмица.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА ПЕТОГ КОЛА ППНЗ

Данас:

НОРТ ХАРБУР – ХОУКС БЕЈ 10:39 (3:17)

Сутра:

САУТЛЕНД – КАУНТИС МАНУКАУ

ВАИКАТО – ТАСМАН

Субота, 30. јул:

КАНТЕРБЕРИ – МАНАВАТУ

НОРТЛАНД – ОТАГО

Недеља, 31. јул:

ТАРАНАКИ – ОКЛАНД

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ – ВЕЛИНГТОН

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.