ПОВАТАК ВАЈТЛОКА У РЕДОВЕ ОЛ БЛЕКСА ПРEД МЕЧ ОДЛУКЕ СА ИРЦИМА

ВРАТИО СЕ НА КАПИТЕНСКО МЕСТО И У СТАРТНУ ПОСТАВУ: Семјуел Вајтлок (са брадом) предводи Хаку. ФОТО: Getty Images

У репрезентацију Новог Зеланда вратиће се Семјуел Вајтлок са улогом капитена за трећи тест сурет са Ирцима који ће одлучити о победнику серије. У тиму ће поново бити и Давид Хавили који је пропустио прва два теста због вируса док је Иан Фостер наставио са експермиентима у скраму вративши Скота Барета из друге у трећу линију за суботњи окршај са Ирцима у Велингтону.

Наставак експеримената се односи и на чињеницу да све више критиковани Фостер на клупи нема изричитог играча друге линје мелеа чију ће позицију покривати Акира Иоане, иначе крилни треће линије.

У експеримент се свакако може урачунати и именовање супер звезде рагби лиге, односно аустралиског Ен Ер Ела Роџера Туваса Шека коме је учешће у Супер рагби Пацифику ове сезоне био први контакт са рагби унијом још од дечачких дана.

Семјуел Вајтлок који ће у престоници Аотеарое одиграти 134. тест за Нови Зеланд, пропустио је преходни и пораз од момака са Смарагног острва због због лакшег потреса мозга претпљеног у уводној утакмици сњерије. Семјуел Вајтлок је поново одабран за капитена уместо доста критикованог Сема Кејна.

Састав државног тима Новог Зеланда за трећи, одлучујући сусрет са Ирцима:

Џорџ Баувер, Коди Тејлор, Непо Лаулала, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Сем Кејн, Скот Барет, Арди Савеа, Ерон Смит, Бауден Барет, Севулони Рис, Давид Хавили, Реико Иоане, Вил Џордан, Џорди Барет

Ден Колс, Ејдиан Рос, Офа Ту` унгафаси, Акира Иоане, Далтон Папали` и, Фолау Факатава, Ричи Мо` унга, Роџњр Туиваса Шек

У првом тесту одиграном на Иден парку у Окланду 2. јула Ол белски су побели у серији тријумфом 42:19.

У другом Ирци су изједначили серију савладавши прошле суботе Новозеланђане на стадиону Форсајт Бар у Данидену 23:12.

Трећи, одлучујући тест одиграће се у суботу, 16. јуна на терену стадиона Скај у Велингтону са почетком у 19:05 по локалном времену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.