ПОГЛАВИЦЕ РАЗОРУЖАЛЕ КРСТАШЕ

УЗЕЛИ ПЕТ БОДОВО ПРОТИВ КРУСЕЈДЕРСА: резервиста Чифса Демијен Мек Кензи бежи Ричију Мек Коуву
УЗЕЛИ ПЕТ БОДОВО ПРОТИВ КРУСЕЈДЕРСА: резервиста Чифса Демијен Мек Кензи бежи Ричију Мек Коуву. ФОТО: Јован Бајић

Дерби сусрет Новозеландске конференције који је отворио други дан трећег кола Супер рагбија протекао је у знаку Чисфа који су били доминантни у дуелу са Крусејдерсима и убедљиво савладали госте са јужног острва Аотеарое на терену стадиона Ваикато у Хамилтону 40:16 (22:9), узевши и бонус бод док су гости остали празних шака.

Почетак сусрета није наговештавао коначни исход. Недисциплина је била главна одлика Чифса на почетку меча. Да је тензија на терену велика видело се одмах у првом минуту када су се покошкали Бен Тамеифуна и Непо Лаулала али судија није вадио картоне из џепа јер за тим није било ни потребе. Колин Слејд са две казне отворио рачун Крусејдерсаа.

ДИРЕКТНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

Нови проблеми за Чифсе су настали у осмом минуту одмах после поена отварача гостију. Џејмс Лоув је ипак морао на клупу за кажњене на десет минута јер је оборио Скота Барета који је био у ваздуху покушавајући да дође до лопте после почетног ударца.

Међутим, играч мање на терену није много сметао домаћинима. После пар фаза и издејствованих офлоудовима, Сони Бил Вилијамс је попут искусног скрамаша, покупио лопту из рака и положио је иза гол линије Крсташа. Међутим, Ерон Круден није успео да трансформише есеј првог центра.

Шутери обе екипе су имали по промашај на стативе, али је Колин Слејд исправио грешку трећом казном пре него што се Џејмс Лоув вратио на терен и издејствовао жути картон капитена Крусусејдерса. Мет Тод је морао на место одакле се вратило лево крило Чифса због идентичног разлога из којег је и Џејмс служио своју казну.

За разлику од ривала који нису искористили играча више, Чифси јесу. Већ у првом минуту одсуства Тода, Аугустине Пулу је унешен између статива Крсташа што је омогућило лакше и овога пута успешно, претварање Ерону Крудену.

ДЕТАЉ С МЕЧА У ХАМИЛТОНУ: борба за лопту. ФОТО: ЈОван Бајић
ДЕТАЉ С МЕЧА У ХАМИЛТОНУ: борба за лопту. ФОТО: ЈОван Бајић

Који трен касније и Чарли Нгатаи се уписао у листу стрелаца терћим есејем за домаће. Поглавице су везале одбрану са неколико фаза пре него што су отворили лопту на дијагоналу која је дошла до усамљеног универзалвца у линији. Све што је преостало Чарлију Нгатаију да уради је да истрчи десетак метара и неометано положи лопту. Ерон Круден није пропусти прилику за додатна два поена али јесте Колин Слејд у претпоследњем минуту првог полувремена да умањи вођство Чифса из казне.

Крсташима није требало много у наставку да консолидују редове. Едни Елис који се после дуже паузе поново вратио у Супер рагби, пронашао је рупу у одбрани противника испред гола и постигао први есеј за момке базиране у Крајстрчрчу. Колин Слејд је оверио полагање демија, али то је било све од најтрофејније франшизе Супер рагбија у мечу у Хамилтону.

Чифси су са још два есеја који су била дело Тома Маршала и Џејмса Лоува оверили тријумф, пет бодова.

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС : (22:9)

Стадион Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 18.163

Главни судија: Мајк Фрејзер

Помоћници: Ник Брајан, Шејн Мек Дермонт

Судија у ТВ студију: Бен Скин

ЧИФС: Паулиаси Ману, Хика Елиот, Бен Тамеифуна, Мет Сајмонс, Броди Реталик, Мајкл Фицџералд, Сем Кејн, Лиам Месам, Аугустине Пулу, Ерон Круден, Џејмс Лов, Сони Бил Вилијамс, Чарли Нгатаи, Брајс Ним, Том Маршал

Квентин Мек Доналд, Сиате Токолахи, Мајкл Грам, Џонах Бардоул, Шон Полварт, Бред Вебер, Демијан Мек Кензи, Сета Таманивалу

ЕСЕЈИ: Сони Бил Вилијамс (14`), Аугустине Пулу (21`), Чарли Нгатаи (33`), Том Маршал (62`), Џејмс Лоув (67`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ерон Круден (22`, 34`, 68`)

КАЗНЕ: Ерон Круден (30`, 49`, 55`, )

ЖУТИ КАРТОНИ: Џејмс Лоув (6`), Демијен Мек Кензи (77`)

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Бен Фунел, Непо Лулала, Лук Романо, Скот Барет, Ричи Мек Коув, Мет Тод, Џордан Тауфуа, Мичел Дурмон, Колин Слејд, Џони Мек Никол, Рајан Кроти, Керион Фонотиа, Роби Фруен, Том Тејлор

Коди Тејлор, Џо Муди, Алекс Хоџман, Џими Тупоу, Лук Вајтлок, Енди Елис, Најтанел Апа, Нафи Туитаваке

ЕСЕЈИ: Енди Елис (45`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Колин Слејд (46`)

КАЗНЕ: Колин Слејд (3`, 7`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Мет Тод (21`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.