ПОЗНАТИ АЗУРИ ЗА ИРЦЕ И ЕНГЛЕЗЕ

САОПШТИО СПИСАК: Ник Малет с Азурима.
САОПШТИО СПИСАК: Ник Малет с Азурима.

Селектор репрезентације Италије Ник Малет саопштио је списак с именима играча на које рачуна за прве две утакмице у предстојећем Купу шест нација. Нова имена у националном тиму су отварач Кристофер Бартон и стуб Игњацио Ројет а повратници су талонер Леонардо Ђилардини и центар Гонзало Гарсија после пропуштене Јунске турнеје због повреда. Из истог разлога сада недостају искусни Мауро Бергамаско и Крег Гауер.

Малет, чији су играчи јесенас изгубили од Аргентине и Аустралије а касније добили Фиџи радује се конкуренцији у репрезентацији:

Утакмице у новембру показале су квалитет који поседује овај тим и они који се се добро показали наравно да су заслужили да остану у екипи. У исто време, у години Светског првенства добра је ствар понудити место двојици играча који су у изврсној форми. Ту мислим на Ројета и Бартона који су се одлично показали у бојама Бенетона у Келтској лиги – рекао је Малет.

Рођени Аустралијанац Бартон који је последњи пут обукао дрес Азура на лето 2009. године, повећао је конкуренцију на позицији отварача где још претендује Лућано Оркуера док Ројета у репрезентацији није било више од годину дана. У тим се поред Мартина Кастрођованија вратио капитен Серђо Парисе који је пропустио целокупни прошлогодишњи Куп шест нација због повреде.

ПОНОВО С РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ: Капитен Италије Серђо Парисе с трофејем Купа шест нација.ј
ПОНОВО С РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ: Капитен Италије Серђо Парисе с трофејем Купа шест нација.ј

На списку Ника Малета су: Мартин Кастрођовани (Лестер Тајгерс), Андреа Ло Ћићеро (Расинг Метро), Салваторе Перуђини (Аирони), Игњацијо Фернандез Ројет (Бенетон Тревизо), Леонардо Ђилардини (Бенетон Тревизо), Фабио Онгаро (Аирони), Сантјаго Делапе (Расинг Метро), Карло Антонио Дел Фава (Аирони), Квентин Гелденхјуз (Аирони), Роберт Барбиери (Бенетон Тревизо), Пол Дербишајер (Бенетон Тревизо), Серђо Парисе (Стад Франс), Алесандро Зани (Бенетон Тревизо), Пабло Канавосио (Аирони), Едоардо Гори (Бенетон Тревизо), Кристофер Бартон (Бенетон Тревизо), Лук МекЛејн (Бенетон Тревизо), Лућано Оркуера (Брив), Томасо Беневути (Бенетон Тревизо), Мирко Бергамаско (Расинг Метро), Гонзало Канале (Клермон), Гонзало Гарсија (Бенетон Тревизо), Андреа Маси (Расинг Метро), Алберто Сграби (Бенетон Тревизо).

Италија прву утакмицу у Купу шест нација игра 5. фебруара као домаћин на стадиону Фламинио у Риму против Ирске. Недељу дана касније Азури гостују Енглеској на Твикенхему.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.