ПОРАЗИВШИ ПОБЕДНИК ЏИВЏАНИ ЗАЦВРКУТАЛИ И У ЖАРКОВУ

ЗАСЛУЖЕНО СЛАВИЛИ: првотимац БРК у продору против Победника. ФОТО: Бојан Белић
ЗАСЛУЖЕНО СЛАВИЛИ: првотимац БРК у продору против Победника. ФОТО: Бојан Белић

Ако су до сад постојале било какве сумње, а сигурно јесу, да ли је Београдски рагби клуб успео да преброди кризу која их је недавно задесила, момци са Аде Циганлије су их одклонили у јединој утакмииц групе А сениорсокг Првеснтва Србије. Џивџани су гостујући шампиону на помоћном игралишту Фудбалског клуба Жарково у предграђу престонице поразлили Победник 24:17 и тиме потврдили нашу претпоставку из најаве сусрета да ће бити озбиљни конкуренти за титулу првака државе.

Тријумф Београдском рагби клубу су донели Данијел Кајан за којег је тренер момака са Аде Марко Кокни Вуковић рекао да ће можда бити откровење сезоне, Андерј Бандука и Никола Арсић есејима и Александар Ранковић који је са девет поена постигнутих из казненог ударца и три супешно изведене трансформације био најуспешнији појединац сусрета.

НАЈЕФИКАСНИЈИ ПОЈЕДИНАЦ СУСРЕТА: Александар Ранковић изводи ударац на гол. ФОТО: Бојан Белић
НАЈЕФИКАСНИЈИ ПОЈЕДИНАЦ СУСРЕТА: Александар Ранковић изводи ударац на гол. ФОТО: Бојан Белић

Победник је успео да извуче бонус бод који у коначном сабирању истих на крају сезоне може бити од пресудне важности за одбрану титуле, захваљујући Марку Капору. Бивши члан Управног одбора Рагби савеза Србије, слектор рагби седам репрезентације Србије, председник Победника и некадашњи играч Жаркова и Партизана у завршници сусрета претворио је сопствено полагање чиме је смањио заостатак на седам разлике колико је било неопходно клубу базираном у Жаркову да узме утешни бод.

Главни судија сусрета Предраг Штиглић је у две ситуације на мечу показао жути картон, по једном на обе стране. Из редова Београдског рагби клуба десет минута на клупи за кажњене морао је да проведе Витор Љубичић због приговора делиоуцу правде док је исту казну морао да одслужи и центар Победника, селектор јуниорске репрезентације Србије Иван Пирковић који је дао пример младим момцима који ће представљати нашу земљу на међународној сцени како не треба да се понашају на терену ударивши у главу Александра Ђорђевића, иначе саиграча из сениорског државног тима.

8 Replies to “ПОРАЗИВШИ ПОБЕДНИК ЏИВЏАНИ ЗАЦВРКУТАЛИ И У ЖАРКОВУ”

  1. Mislim da u Pobedniku nije iskljucen Pirkovic nego Zivanov, tako da ne stoji deo o tome kako je “dao primer” mladima.

    Ja sam BRKovac ali me nervira tako olako lepljenje etiketa, a da utakmici ocigledno nisi prisustvovao.

    Pirkovic je nazalost zbog povrede izasao u prvom poluvremenu posle jednog duela sa Kusicem (BRK).

    Sve cestitke mladicima iz BRKa, velika zelja i agresivnost u odbrani doneli su pobedu.

  2. Cestitke mladom talentu Kusicu i ostatku BRK-a,pokazali su izvanredne fudbalske vestine izlezavanja po terenu dok zubar proverava njihovo zdravstveno stanje u trenucima iznemoglosti kako bi taj trenutak pauze vratio bar malo snage ‘Vrapcicima’ ..U svakom slucaju lepo je dobiti Pobednik,na ovaj ili onaj nacin…
    No BRK-ovo prenemaganje se nekako i da zanemariti,oci bode esej koji je dao Dzoni: Uvidevsi da je ostao 1:3 izasao je par metara u ofsajd presekao loptu i naravno postigao esej nista cudno,osim toga sto sudski par Stiglic to nije priznavao ofsajdom kao ni okretanje skrama dok se ne predje neki izmisljeni ugao koji se pojavljuje samo u trenucima kad Peca odluci da svira kaznu…Ugao koji se pojavljuje kad su Mars i Venera u polozaju za pravljenje dece,ugao redji od Farme bez idiota!
    Slika srpskog ragbija…Raspad.

  3. Ja se ne secam da se bilo ko izlezavao na terenu, a da to nije bilo zbog povrede i nema potreba da prozivate i omalovazavate bilo koga, ovo je tek prva utakmica, bice ih jos dosta izmedju BRK-a i Pobednika. A Vama Cigo zelim sve najbolje u zivotu i slobodno se krijte iza takvog nadimka i pljujte po sudijama i svima ostalima jer je klub za koga Vi navijate izgubio. Vi ste slika srpskog ragbija, ako Vama licno nesto ne odgovara izadjite na teren i pomozite svom klubu da pobedi, a ne ovako preko tastature.

    Sportski pozdrav.

  4. @Ciga

    samo oko okretanja skrama. Bez obzira na ugao (0-90 stepeni), skram je zavrsen kada lopta napusti noge zadnjeg igraca skupa (obicno broj 8), mislim da su to bili slucajevi kada je sudija P.Stiglic pustao da se igra nastavi. Mislim da su bila ukupno dva takva slucaja, oba negde na sredini terena.

    Nisam stekao utisak da se niti jedna ekipa nesto “izlezavala” a svakako je utakmica po mom satu (koji nije zvanican slazem se) produzena 4 minuta, tako da je fizicki nadmocnija ekipa imala vremena da nadoknadi to “izlezavanje”. Koliko je predah koristio slabijem – jos vise koristi spremnijem jer mu prosto bioloski treba manje vremena za oporavak. Cista biologija.

    Verovatno postoji snimak na osnovu kojeg ce se lako videti da li je Arsic bio u ofsajdu ili ne, ali mislim da je prosto procitao pas. On nije cekao u mestu vec je krenuo na loptu, sa pozicije otvorenog krila. Podseticu da su bila makar dva pasa u otvorenoj igri pre toga. Sve to na stranu – realno situaciju 3 na 1 (kako ste sami primetili odnos igraca) trebalo je drugacije resiti.

    U principu dobra i borbena utakmica mogao je vrlo lako da pobedi i RK Pobednik

    Pozdrav

  5. Brk je iskoristio sve svoje šanse na utakmici, bio je borben od prvog do poslednjeg minuta, i na tome im iskreno čestitam.
    Pohvalio bi šutera iz Brk-a koji je bio odličan kao i mlado krilo koje je odlično reagovalo u svakom posedu lopte.
    Rasprava između pristalica dve ekipe je totalno besmislena, jer svako gleda svoju stranu.
    Ovaj poraz može da natera samo članove RK Pobednika da jače treniraju i ako je vreme za poraz i šamar onda je to na prvoj utakmici. Mali smo sport i amateri tako da i od sudija ne možemo da očekujemo da će biti na vrhunskom nivou.
    Ono što mogu da očekujem od sudija u narednom periodu je da će boje klubova na sledećim mečevima ostaviti po strani.

    Ovom prilikom bi pozvao sve ragbi ljubitelje da dođu u subotu od 11h na teren FK Žarkovo gde će se prvo održati memorijalni turnir “Boško Strugar”, pioniri i kadeti, pa veteranski meč Dinama i Pobednika da bi na kraju sledila utakmice regionalne lige između Pobednika i Čelika.

    Da podvučem.
    Pustite prepucavanja, nema nas milion klubova, mislim da je osveženje da mlada ekipa Brk-a pobedi Pobednik i da će to samo podići nivo ragbija.

    Pozz

  6. Potpisujem i ovaj Milanov post, kao i prethodni na drugoj temi.

    U moje ime zelim da ragbi dan koji RK Pobednik organizuje u znak secanja na Boska Strugara prodje u najboljem redu. Bilo bi sjajno i da vas vreme posluzi.

    Nazalost u isto vreme ekipa BRKa igra u Zagrebu protiv RK Mladost tako da ce velika vecina igraca i nas simpatizera biti uz njih.

    Nadam se da cemo vec naredne godine kao klub imati predstavnike na turniru u najmladjim kategorijama.

    Pozdrav,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.