ПОРАЗ СРБИЈЕ У СЛОВЕНИЈИ

ДЕТАЉ С ПРЕДХОДНОГ МЕЧА СРБИЈЕ
ДЕТАЉ С ПРЕДХОДНОГ МЕЧА СРБИЈЕ

Репрезентација Србије неславно је започела такмичење у оквиру групе Б, дивизије 2 Купа европских нација. На гостовању Словенији у мечу у коме је главни судија из Пољске Грегорж показао седам жутих картона, Бели Орлови су у љубљанском предграђу Станежиче на стадиону Овал поражени 33:3 (10:3).

Домаћининима који су врло агресивно ушли у меч требало је свега два минута да укњиже прве поене. Лоше изведен аут Србије омогућио је Словенцима да дођу до лопте у коридору. Добро организована контра створила је простор Жиги Бурнику да положи лопту у есеј простор између статива што му је олакшало извођење трансформације за вођство 7:0.

Играчи Србије преузели су иницијативу али нису успели да је материјализују. Све што су извукли у тим тренутцима био је жути картон Грега Миљуша због високог обарања у 21. минуту.

Српски рагбисти нису искористили играча више али и по повратку чепа домаћих на терен наставили су притисак на ривала што га је присилило да направи казну. Марко Капор прецизним шутем смањио је на 7:3 али само пет минута касније Горан Вуковић је морао на клупу за кажњене а 60 секунди после Словенци враћају преднсот на седам поена разлоке казном Бурника.

До одласка на одмор Грегорж је дао жути картон Ловру Самболу и Павлету Анђелићу.

У наставку меча Жига Бурник казном је наговесто свој други есеј који је и трансформисао а у 61. минуту поново је био прецизан из казненог ударца. Шутерске способности је демонстрирао и отварач Словеније Петер Кавчић и дроп голом повисио на 26:3.

До краја меча домаћини су постигли још један есеј преко Дамјана Јовића а одлични аријер Словеније Бурник је претварањем поставио коначних 33:3.

СЛОВЕНИЈА – СРБИЈА 33:3 (10:3)

Стадион Овал.

Гледалаца: 600.

Главни судија: Михалик Грегорж (Пољска). Помоћници: Душан Лесковар (Словенија), Александар Попречица (Србија).

СЛОВЕНИЈА: Собак (Лазић 50`), Самбол, Хочевар, Гобец, Косановић, Јовић, Крсмановић (Гомбац 68`), Миљуш, Зле (Магусар 74`), Кавчић, Кос (Арко 50`), Јеленчић, Церар, Краљ Подобник, Бурник.

ЕСЕЈИ: Бурник (2`, 57`), Јовић (78`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бурник (3`, 58`, 78`)

КАЗНЕ: Бурник (39`, 43`, 61`)

ДРОП ГОЛ: Кавчић (64`)

СРБИЈА: Јоксимовић (Ђукић 40`), Анђелић, Јовановић (Бајић 41`, Симоновић 55`) Петровић, М. Вуковић (Мићић 67`), Думић, Г. Вуковић, Јовановски, Растовац, Капор, Живанов, Милосављевић, Ђорђевић (Јанковић 44`), Орловић, Матејић.

КАЗНА: Капор (33`).

[table “11” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.