ПОРТУГАЛЦИ И ЧЕСИ У БИТЦИ ЗА ДАЉИ ПЛАСМАН КА СВЕТСКОМ КУПУ 2019.

ЧЕСИ У ПРОДОРУ У ТРИЈУМФУ ПРОТИВ ПОЉАКА
ЧЕСИ У ПРОДОРУ У ТРИЈУМФУ ПРОТИВ ПОЉАКА

Веома интересантан утакмица, ван Тест мечева крајем године, одиграће се сутра у Лисабону. На терену Универзитетског стадиона, у оквиру квалификација за одлазак на Светкси куп у Јапану 2019 снаге ће одмерити Португалија и Чешка Република.

Чешка је стигла до финала четврте рунде квалификација. Србија је испала у првом кругу кроз такмичење у дивизији 1, групи Б, под групи Југ где су биле још Аустрија, Словенија и Босна и Херцеговина.

Орлови су заузели последње место у групи са једном победом и три пораза, Босна је отишла даље, али само један корак, где ју је зауставила Мађарска поразом 19:17 у Естергому. Већ на следећем и Мађари су били разбијени у финалу треће рунде, управо од Чешке 47:19, која је коло раније, односно у финалу друге рунде, била боља од Малте 48:14.

У финалу четврте рунде рагбисти Републике Чешке иду у госте Португалцима. Победнику дуела из Лисабона, једина препрека на путу ка Земљи излазећег Сунца 2019. биће другоппласирана репрезентација из Европског рагби првенства, односно Купа шест нација Б, како популарно зову ово такмичење где су Румунија, Грузија, Русија, Шпанија, Немачка и Белгија.

Грузија се директно квалификовала за Мондијал у Јапану јер је на Светском купу у Енглеској 2015. заузела треће место у групу Ц. Првопласирана селекција из Европског рагби првенства, или Купа шест нација Б ићи ће директно на смотру најбољи репрезентација планете, док ће другопласирана одмерити снаге са бољим из дуела Португалија – Чешка Република.

Иначе, Чешка и Португалија се налазе у истом такмичењу, односно у Европском Трофеју, рангу испод Европског првенства, односно Купу шест нација Б.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.