ПОСЛЕДЊА БИТКА ПРЕД ПЛЕЈ ОФ СУПЕР РАГБИЈА

ЈУРЕ ОСТАНАК НА ПРВОМ МЕСТУ: центар Булса Вендан Олифиер у продору против Стормерса
ЈУРЕ ОСТАНАК НА ПРВОМ МЕСТУ: центар Булса Вендан Олифиер у продору против Стормерса

Пред последње, 20. коло Супер рагбија већ се знају учесници плеј офа најјачег клупског такмичења јужне хемисфере и ту нема одступања ма шта год да се деси. То су Булси, Чифси, Брамбиси, Крусејдерси, Редси и Читаси али оно што се не зна је ко ће с ког места у нокаут фазу, и ко ће директно у полуфинале што ће све дефинисати последњи викедн у сезони 2013.

Да поновимо, само победници националих конференција имају гарантовано место у плеј офу док сви остали зависе од освојених бодова. Прве две екипе из генералног пласмана иду директно у полуфинале а друга надгрда им је недељу дана одмора пред мечеве одлуке. Тимови од трећег до шестог места играју разигравање за пролазак међу четири најбољих. Апсурд је, да на пример, франшиза која има мање бодова од неке друге другопласиране или трећепласиране а прва је у својој конференцији, играће утакмице за титулу.

Булси који су протекле недеље тријумфом у јужноафричком дербију против шаркса избили на прво место у генералном пласману, у случају пораза на гостовању Стормерсима, завршиће на трећем месту. Браниоци титуле, Чифси који иду у Окланд на ноге Блузсима ако изгубе у највећем граду Новог Зеланда изгубиће другу позицију пред плеј оф и заузети четврто а ако победе и уз друге резултате који би им ишли на руку, могли би да се врате на чело.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ЧИФСА И БУЛСА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ЧИФСА И БУЛСА

И Брамбиси су у позицији да буду први у генералном пласману ако им се сложе коцкице и наравно, ако савладају Вестерн Форсе у Перу. Крусејдерси, најтрофејнија франшиза јужне хемисфере са седам титула који су тренутно на четвртој позицији у наставак борбе за осми трофеј ако савладају Хурикејнсе у свок Крајтчрчу могу кренути са другог места а у најгорој варијанти са петог док Редси, прваци Супер рагбија из 2011., од исхода највећег аустралијског дербија у Сиднеју са Варатасима са тренутног петог места могу бити четврти или шести.

Читаси који су у претходној рунди остварили, први, историјски пласман у нокаут фазу, додуше, са последњег, шестог места који обезбеђује ту привилилегију, слободни су у последњем колу и добиће четири бода као и све остале франшизе које су их добиле када су биле слободне. С тим капиталом и у зависности од расплета осталих утакмица могу само да напредују за једно место.

ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ, 20. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

КРУСЕЈДЕРС – ХУРИКЕЈНС

РЕБЕЛС – ХАЈЛЕНДЕРС

Субота, 13. јул:

БЛУЗС – ЧИФС

ВАРАТАС – РЕДС

ВЕСТЕРН ФОРС – БРАМБИС

ШАРКС – САУТЕРН КИНГС

СТОРМЕРС – БУЛС

У последњем, 20. колу слободни су ЧИТАСИ

ТАБЕЛА ПРЕД ПОСЛЕДЊЕ, 20. КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.