ПОСЛЕДЊА ПРОВЕРА ПРЕД ОДЛАЗАК НА МОНДИЈАЛ

ДЕТАЉ СПРЕТХОДНОГ МЕЧА ИРСКЕ И ЕНГЛЕСКЕ: Донака О` Калахан у продору.
ДЕТАЉ СПРЕТХОДНОГ МЕЧА ИРСКЕ И ЕНГЛЕСКЕ: Донака О` Калахан у продору.

У оквиру припрема за Светско првенство које почиње за тачно две недеље сутра ће у Даблину на терену стадиона Ленсдаун роуд копља укрстити старти непријатењи. Предстојећа утакмица више је од пуке провере пред Мондијал јер су управо Ирци тријумфом 24:8 на истом спортском здању у последњем колу Купа шест нација средином марта спречили Енглезе да титулу најпрестижнијег европског такмичења после осам година заките Грен слемом.

ИЗ ДАБЛИНА: Јован Бајић.
ИЗ ДАБЛИНА: Јован Бајић.

Главни стратег Црвених ружа Мартин Џонсон који је као капитен 2003. водио репрезентацију до последњег Грен слема у Купу шест нација а касније те године и до титуле светских првака, потврдио је чињеницу да им је предстојећи сусрет с Ирцима од изузетне важности тиме што је именовао можда најјачи састав за предстојећи меч.

Волео бих и да су Ирци у стању да изведу најјачу могућу екипу јер то је оно што вероватно ове стране желе. Моглисмо да одаберемо неког слабијег противника да играно код куће али оправо смо желели још један јак тест пре него што одемо на Светско првенство. У овом тренутку треба да заборавим на Мондјал и да се усредсредимо на утакмицу с Ирцима који су нас добро испрашили претходног пута – рекао је Џоно пред сусрет на Ленсдаун роуду.

Свакако да ће рупе у противничкој одбрани правити изуетно продоран и јак центарски дуо Ману ТуилагиМајк Тиндал који је спој младости и искуства а наведе рупе требао би да искористи Крис Ештон. Крилу Нортхемптон Сеинтса утакмица с Ирцима биће прва на репрезентативном нивоу од Купа шест нација.

ОВОГ ПУТА БЕЗ БОДА: Брајан О` Дрискол постиже есеј на претходном мечу Иске и Енглеске.
ОВОГ ПУТА БЕЗ ТАЛИЛНОГ КАПИТЕНА: Брајан О` Дрискол постиже есеј на претходном мечу Иске и Енглеске.

Диклану Киднију селектору рагбиста са Смарагног острва додатне гавобоље пред окршај с Енглезима ствара повреда кључних играча. Каптен Брајан О` Дрискол није у комбинацији за меч због обновљене повреде врата и рамена као ни Шон О` Брајан због истегнућа лигамената колена. Оба играча повреде су зарадиле, односно обновиле у прошлонедељном  поразу од Француске.

Ирска је у све три претходне провере доживела пораз. Савладани су у Единбургу против Шкотске 10:6, у Бордоу од Француске 19:12 као и у реваншу против Триколора у Даблину 26:22. Енглези су у првој провери с Велсом забележили победу 23:19 у другој у Кардифу изгубили су 19:9 што чини окршај Ружа и Детелина пресудним за стицања самопоуздања пред одлазак на Нови Зеланд на смотру најбољих селекција света.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.